Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

4de blogpost Essen

Posted by Simon Corstjens juli - 19 - 2021 0 Comment

Eergisteren zijn de Sloebers begonnen met een ‘Olympische spelen’ die gewonnen werd door Tokke. Na het middageten zijn we begonnen met onze vettige spelen samen met de Speelclub. Na het 4uurtje zijn we naar het bos geweest en hebben we spelletjes gespeeld zoals ‘vuur’, ‘potteke stamp’, ‘vlaggenroof’ en ‘Chinese voetbal’.

Gisteren hebben de Sloebers heel de dag lekker op het springkasteel gespeeld, hier hebben ze enorm hard van genoten. Het springkussen was niet de enige verassing vandaag, als alternatief voor de trektocht trokken we onze wandelschoenen aan, opzoek naar een ijssalon. Zo genoten we samen met de andere jongste groepen van een ijsje als 4uurtje.

17/07/2021, de Speelclub hebben de dag aangevangen met een leger-dag, hier kreeg leider Stekkie hulp van een echte legerman, legerman Zwaantje. De jongens leerden goed samenwerken en werden beproeft in verschillende legeroefeningen waaronder een obstakelparcours en … In de namiddag een vettige dag. De volgende dag stonden alle jongste voor een grote verassing: er waren opeens twee springkastelen! Eentje was maar liefst 24meter lang! In de namiddag zijn we voor wat afwisseling naar het bos gegaan en hebben we daar een kamp gebouwd en enkele strategieën bedacht om de Scouts die we eerder al in het bos gespot hadden te slim af te zijn. De jongens kregen de opdracht een goede tak te vinden die ze nog zullen transformeren tot katapulten.

Gisteren hebben de Rakkers samen met de Speelclub en Sloebers een hele dag kunnen spelen op de springkastelen die voorzien waren omdat de trektocht niet kon doorgaan! Na een hele dag te spelen waren de Rakkers dood op en vielen ze onmiddellijk in slaap. Vandaag zijn we begonnen met de ‘Mongolische spelen’. Na de middag hebben onze vettige dag gehad en dit vonden ze allemaal legendarisch. Helemaal vuil zijn ze onder de douche gegaan. Terug fris en fruitig hebben we onze dag afgesloten met allemaal kleine spelletjes.

De Toppers hebben eergisteren een vettige dag gehouden. dit jaar was het geen ordinaire vettige dag, zo moesten ze namelijk allemaal vettige drankjes naar binnen werken of worstelen met olijfolie over hen heen gesmeerd.

Gisteren zijn de Toppers aan hun eerste dropping begonnen. deze liep vanaf het begin af aan meteen goed verkeerd. De leiding was echter ook niet zo slim en had een zonnesteek opgelopen door geen water mee te nemen in dit avontuur van 15km. Ondanks alles was het een zeer geslaagde dropping met een frisse duik voor sommige en een frisdrankje in het café om de hoek!

De kerels zijn op tweedaagse geweest met de trein. Onderweg naar de eerste activiteit kregen we te horen dat de paintball letterlijk en figuurlijk in het water was gevallen. Maar niet gevreesd door de snelle acties van de leiding kwam er al snel een alternatief. We zijn namelijk gaan lasershooten in Leuven waar de leden het onderspit moesten delven tegen de leiding. Daarna hebben we nog een hapje gegeten en zijn we vertrokken naar onze slaapplaats in Antwerpen. Eenmaal geïnstalleerd vertrokken we naar virtual reality games, tot groot jolijt van de kerels. Hierna zijn we een heerlijke pizza gaan eten gevolgd door een filmpje in de cinema genaamd ‘the conjuring 3’. De dag afsluiten deden we met een terrasje. Zondag na ons ontbijt zetten we koers richting de karting waar er één iemand de max Verstappen van de dag was, Jens wist de leiding van de winst de houden. Zo zat de tweedaagse er weer op en gingen we terug richting de kampplaats.

De Aspi’s zijn op tweedaagse vertrokken met de fiets. Na een kleine 42km gefietst te hebben, zijn ze Higland Games gaan spelen, waarbij enkele leuke proeven afgelegd werden. Hierna werd er verder gefietst naar Rijkevorsel om een verfrissende duik te nemen en een zomerbar te ontdekken. Hierna werd er doorgefietst tot Zoersel om te overnachten en de lokale horeca te verkennen. Op dag twee stond er bijlwerpen op het programma in Antwerpen, waarbij iedereen de innerlijke Viking in zich los liet. Na een lange en warme fietstocht hebben ze nog even genoten van de springkasteel en zijn ze gaan afkoelen in hun zwembadjes.

In het thema is slechterik Schredderson volop bezig zijn snode plannen om vanuit het MAS in Antwerpen de stad met de grond gelijk te maken. De Ninja Turtles lijken klaar voor de strijd, hun meester Spritzer helaas niet want door het toedoen van Schredderson moet hij zijn leven vervolgen in een rolstoel.

Het eten is hier nog altijd even lekker als dat van tijdens de eerste 5 dagen. Bovenop de klassiekers zoals de vol-au-vent met puree na de trektocht, werd de chili con carne ook zeer goed ontvangen.

Groetjes en tot snel!