Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Werkzaamheden aan de Chiromail: Lees hem hier!

Posted by Webmaster januari - 13 - 2017 0 Comment

De eerste zondag van het nieuwe jaar werd meteen knallend ingezet met een intensief spelletje ‘Tikkertje Floep’. Het was alle hens aan dek om niet uit te schuiven op de grasmatten van Chiro Wezel, maar gelukkig heeft iedereen zonder problemen de kou kunnen trotseren. Vanwege de examens zijn sommige leiders nog een tijdje afwezig, maar gelukkig kunnen wij rekenen op de diensten van onze Oudleiding, zodat wij nog steeds voor iedereen Chiro kunnen houden. Een dikke merci, mannen!

Sloebers: De sloebers hadden ondanks het mindere weer een fantastische dag. Ze begonnen de dag met sterren knutselen, om daarna ‘drie koningen’ te gaan zingen. De buit was gigantisch! Na de chocomelk (en lekkere snoepjes van het zingen) deden we binnen nog ‘oorlogje’ met verschillende ballen. Als afsluiter deden we als klassieker het spelletje ‘potteke stamp’. Ik wil graag oud-leider Wim bedanken om de sloebers nog eens te amuseren door zijn aanwezigheid.

Speelclub: De speelclubbers hielden tot 4u een grote ‘Waterpong Cup’, waarbij het team van Barry met de overwinning mocht gaan lopen. Vervolgens trotseerden we de kou met enkele hevige variantjes op rugby. Hierna nam vervangleider Pieter het over van Lorre en hebben we ‘Reis rond de wereld’ gespeeld in het lokaal. Ook daagden we de toppers en kerels uit tot een partijtje voetbal, waarbij we ons stevig verweerd hebben! Om af te sluiten speelden we nog een traditionele potteke stamp. Tot volgende week, helden!

Rakkers: Vuurwerk mag dan wel verboden zijn in Mol en omstreken, als de rebellen die ze zijn gingen de rakkers de eerste chiro zondag van het jaar toch in met een knaller. Terwijl leiders Jakob en Nicolas zich tijdelijk probeerden voor te doen als voorbeeldige studenten, gaf leider Lowie 11 rakkers de zondag van hun leven. Hij stond er gelukkig niet alleen voor, want hij kreeg hulp van Charlatan (hij verkoopt niet toevallig ook 2e hands auto’s), chiroveteraan en oud-hoofdleider Dries. Na vele dagen denkwerk en puzzelen zijn de 2 heren tot de droomzondag van ieder lid gekomen. Als opwarmer begonnen we met een potje weerwolven, dat al meteen listig door 1 van de leiders in kwestie werd gewonnen. Daarna kregen de rakkers de unieke kans om al eens kennis te maken met het aspilokaal, waar ze zich zo goed mogelijk in het donker probeerden te verstoppen. Eén arm schaap was echter al van het begin kansloos, aangezien zijn haarkleur hem elke keer verraadde. Ooggetuigen beweren zelfs dat het fel oranje gloeide in het donker, tot zijn eigen verontwaardiging. Na het vieruurtje waren de rakkers ondanks het slechte weer toch niet vies van een partijtje baren. Het ging er hevig aan toe, maar zonder scherven deze keer. Al maar een geluk, want Dries betaalt vandaag de dag nog altijd de factuur van de nieuwe ruit af. Potteke stamp als afsluiter kon natuurlijk op de perfecte chiro zondag niet ontbreken. Hopelijk zien we jullie volgende week terug voor meer dolgekke pret! Daag rakkertjes!

Toppers en Kerels: Door de afwezigheid van Pat en Danny ontfermde de Kerelleiding zich over zowel de Kerels als de Toppers. Bovendien was  het deze zondag uitkijken naar de comeback van Luka. Om te beginnen werd er een stevig potje rugby uitgevochten.  Nadien betraden we de grote ‘Escape Room’ van Chiro Wezel. Uiteindelijk slaagden ze erin om alle raadsels op te lossen, maar helaas werd slechts één van de drie sloten binnen de tijd geopend. Spijtig genoeg geen prijs dus deze zondag! Uit deze Escape Room is trouwens duidelijk gebleken dat Tobi een speciale gave heeft voor het oplossen van Sudoku’s. Nadien genoten we van het vieruurtje en wonnen we nog een matchke voetbal tegen de speelclubbers. Eindigen deden we met een ‘kaarsje blaas’. Wij zien jullie volgende week graag terug! Stilman en Pieter.

Aspi’s: Leider Nisse wou nog niets lossen over de spannende avonturen die de Aspi’s deze zondag hebben beleefd. Een anonieme aspi kon wel al bevestigen dat de hele groep zich geamuseerd heeft en dat hij volgende week graag zou terugkomen!

  .