Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Dag 5 bivak Koekelare

Posted by Webmaster juli - 16 - 2016 0 Comment

Onze helden Asterix en Obelix meldden het nieuws over de naderende Romeinen, net op tijd om een grootse aanval af te weren. De Romeinen zullen een beter plan moeten bedenken willen ze onze dappere Galliërs verslaan!

De sloebers vlogen er meteen stevig in met een groot blaaspijpspel in het bos. De speelclubbers bewerkten en versierden hun supervette katapulten en de rakkers hielden een vettige voormiddag, waardoor een douche voor het middageten nodig was.

In de namiddag mochten de aspi’s zich al voorbereiden op het leiderschap, zij namen voor een half dagje de jongste groepen over. De sloebers hielden een Chirolympische spelen waarbij Thomas op het hoogste schavotje mocht staan. De speelclubbers speelden enkele spelletjes  om geld te verdienen om allerlei gebouwen te kopen voor hun dorp. De rakkers speelden een groot smokkelspel! Een topnamiddag dus voor iedereen, met dank aan de aspi’s! Het is duidelijk dat de toekomst van Chiro Wezel verzekerd is.

De toppers hadden een vogelepikdag: hun programma werd bepaald door het getal dat ze gooiden op de roos. Nadien gingen ze zwemmen in de plaatselijke vijver, net als de aspi’s. De kerels werden ondergedompeld in de wereld van de subculturen en gaven ‘s avonds nog een geslaagd nachtspel aan de rakkers.

‘s Avonds werd iedereen verwend met lekkere gebakken boterhamworst, voor de speelclub en toppers waren frietjes voorzien. De speelclub werd ten slotte verwend met Luc’s marshmallows boven het vuur!

image image image