Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Trektocht en thuiskomst tweedaagse!

Posted by Webmaster juli - 19 - 2013 6 Comments

Beste ouders en chirosympathisanten,

18 juli, 1 week na het vertrek voor de meesten, zagen onze benen en armen zo vuil dat het wel eens tijd werd om in een zwembad te springen! Aangezien er een vloek rust op propere zwembaden in de buurt (Zwembaden in Beerse, Turnhout en Weelde bleken gesloten in juli) kozen we voor de zwemvijver van de Lilse Bergen, een betere versie van het Zilvermeer! De sloebers, speelclub en rakkers vertrokken na een wandeltocht van ongeveer 50 meter aan de kerk van Ravels-Eel met de bus richting Turnhout, om daar over te stappen op de bus richting Vosselaar! Van daaruit was het voor sloebers en speelclub nog maar/maar liefst 4 kilometer tot aan de Lilse bergen! De rakkers stapten iets vroeger af en wandelden nog zo’n 6 kilometer! Aan de ingang verenigden we weer als een groep om samen de speeltuin en de zwemvijver onveilig te maken. Ook voor de leiding was het een leuke dag, want ook zij genoten van de “Lilse bergen”. Na een dag vol dammen bouwen, handdoekliggen en/of ploeteren in het water was het weer veel te snel tijd om terug richting Ravels te keren. De traditionele maaltijd puree met videe smaakte dan ook als nooit tevoren. Met een lekker ijsje van de crèmekar werd deze topdag voor de jongsten dan ook met een hoogtepunt afgesloten.

De toppers trokken vandaag naar Océade voor een dagje vol waterpret. Het was daar zo leuk dat ze zelfs te laat waren op de kampplaats voor het avondmaal. Ook de kerels keerden vanavond terug naar de kampplaats na een fijne tweedaagse. Zij gingen onder andere naar Bellewaerde Park en The Last Post, kwestie van een gevarieerde tweedaagse te hebben. Een tweedaagse vol afwisseling hadden ook de aspi’s. Zij paintbalden, sprongen Eddy Wallygewijs uit een vliegmachine en sliepen op een camping. Zij bedanken de opa van sloeber Lard om hen richting Spa te brengen. Kortom, alle groepen vertrokken met een rugzak vol boterhammen met choco en kwamen terug met een tas vol verhalen, die u thuis wellicht mee mag uitladen!

Morgen staat er een, door omstandigheden, driedubbele aflevering van het thema, opgesplitst in twee delen op het programma! Verder zullen wij morgen tussen 14u en pakweg 16u met heel alle leden een groot chirospel spelen, het zogenoemde familiespel! Dat zal ook volledig in teken staan van het thema! We genieten dus stilaan van de laatste dagen en uren van het chirobivak, het kamp met nu al zeker en vast het mooiste weer in jaren!

Aangezien de klok van de kerk van Ravels over enkele minuten vier keer zal slagen (en gelukkig leven wij hier op bivakuur en mag iedereen na de trektocht een uurtje langer slapen), ronden wij hier onze blog af. Als afsluiter posten we nog enkele leuke foto’s van de afgelopen dagen. Tot morgen voor alweer een nieuwe blog!

6 Responses so far.

  1. christel schreef:

    Het is fijn om eens iets te weten wat onze kids daar allemaal uit steken, te lezen dat het zo goed gaat, een dikke pluim voor de leiding die prachtig werk leveren zo te zien en te lezen! mercikes

  2. kelly mama joppe en mats vanspringel schreef:

    Volgens mij hebben jullie onze kids weer een super leuke dag bezorgd.
    En volgens de post hier beleven ze daar alle twee de tijd van hun leven.

  3. Karen schreef:

    Leuke foto’s! Geniet nog van jullie laatste dag morgen!

  4. Wat een leuke uitstappen.
    Foto ‘s tof! Allemaal blije snuitjes!
    Die kapsels zijn echt hilarisch.
    Geniet nog van jullie laatste dag…
    Grtjes

  5. Linda, mama van Pieter Jan schreef:

    Leuke foto’s.
    Bedankt voor de leuke verslaggeving.
    Maak er morgen nog een fijne dag van!
    Voor ons zal het moeilijk zijn deze leuke trend verder te zetten gedurende de rest van de vakantie.

  6. Annita schreef:

    Bedankt voor de foto’s en dagelijkse verslaggeving! Zo kunnen we jullie avonturen een beetje volgen.
    De kapsels van de kerels zijn zeker geslaagd 😉
    Geniet nog van de eindsprint!