Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

In afwachting van de sloebers… zomers weer!

Posted by Webmaster juli - 13 - 2013 1 Comment

Dag twee van het bivak te Ravels vandaag en de zomer lijkt de weg naar onze kampplaats nu echt gevonden te hebben. Het tropisch zwembad, dat al 24 uur aan het vollopen was, werd plechtig geopend door de sloeberleiding. De sloeberleiding hield zich verder nog wat bezig met de dagelijkse taakjes, al was er ook tijd om van het zonnetje te genieten. Toch kijken zij reikhalzend uit naar morgen om 22 sloebers de zeven dagen van hun leven te bezorgen! De speelclub waanden zich echte Hells Angels vandaag, met echte t-shirten, tatoeages en helmen. De rakkers mochten als eerste leden in het zwembad springen, wat Tobi een nat t-shirt opleverde! Maar het was er weer voor, dus geen probleem! Ook bij de toppers is de kapper langs geweest, al had hij daar minder werk dan bij de kerels. Een van de toppers vroeg alvast onderstaand kapsel aan, blijkbaar met goedkeuring van de ouders! Aangezien kapper Maxim Vossen handelt onder het motto “u vraagt, wij knippen” werd de wens van deze topper dan ook ingewilligd. Ook de ouders van de toppers mogen nu dus met spanning uitkijken naar de thuiskomst! De kerels hebben een plotse interesse ontwikkeld voor een van de coockies, terwijl de aspi’s de ondertussen al klassieker van een spel  “Peking Express” speelden. Karel en Rik waren ook sprakeloos door de vrouw door wie zij aan de kampplaats afgezet werden! U ziet het, een emotioneel bewogen dag voor de oudsten!

Ook het thema is ondertussen op volle toeren aan het draaien. Waltertje, uit de put geholpen door een verliefd koppeltje, besloot het Jumanjispel te spelen, maar werd daarbij in het spel gezogen. Waar hij terechtgekomen is, is echter nog niet duidelijk. De moeder van Walter sloeg natuurlijk meteen alarm, maar echt geholpen werd ze door de politie-agenten (met een geweertjeuh en een matrakskeuh) niet echt. Benieuwd of we morgen al weten waar Walter nu eigenlijk terechtgekomen is.

Wie geïnteresseerd is in onze culinaire hoogtepunten: ook vandaag was het weer smullen geblazen. Met kaas, hesp en boterhamworst met brood vanmorgen, aardappelen met de all-time favorite spek met bonen en een pudding als dessert vanmiddag, boterhammen als vieruurtje en havermout, het gerecht waar je ofwel fan ofwel tegenstander van bent, als avondmaal, werden we weer stevig in de watten gelegd door onze geliefde coockies.

Aangezien uw correspondent ter plaatse ook onder het motto “u vraagt, wij publiceren” werkt, zullen wij proberen morgen een mooie foto van de kerelskopkes te publiceren. Blijven volgen en reageren is dus de boodschap!

De leiding!

 

 

One Response so far.

  1. Nancy, mama van Robbe, Thomas en Luka Van den Broeck schreef:

    Ben blij dat onze Robbe nog een rakker is …