Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Hoog bezoek!

Posted by Webmaster juli - 17 - 2013 0 Comment

Beste ouders en sympathisanten,

16 juli 2013, alweer een stralend zonnige dag in de Eelstraat te Ravels. De sloebers trokken naar het naburige voetbalveld en speelden daar een grote voetbalmonopoly, afgewisseld met kleine voetbalwedstrijdjes. De speelclub ontdekten de verzonken stad Atlantis en waren daarna (redelijk) stoer tijdens het nachtspel, gegeven door de kerels. De rakkers trokken dan weer een dagje naar het bos, waar ze ‘s middags zelfs hun eigen potje kookten! De toppers gingen naar Turnhout voor een één-tegen-allen-stadsspel en ze haalden hun beste versiertrucs boven om met “de vrouwtjes” op de foto te mogen. De kerels en de aspi’s vertrekken morgen op tweedaagse, maar vandaag maakten de kerels nog leuke fîlmpjes en bij de aspi’s verdiende Seppe Swinnen 1,70 euro nadat hij zich volledig paars geschilderd had en de andere leden geld naar hem begonnen te gooien. Niets dan blije gezichten dus hier in Ravels en onze bivaktrein is nog maar halfweg!

In de namiddag kregen we echter onverwacht bezoek. Nadat een onwetend lid op het brandalarm geduwd had, werd de brandweer automatisch verwittigd. Een telefoontje dat er niets aan de hand is, is dan logischerwijze geen reden om niet te komen. Bijgevolg stonden hier dus in een mum van tijd 8 brandweermannen, 1 politieman en 3 buurtbewoners. Gelukkig was er niets aan de hand en kon iederee snel naar huis gaan. Onze leiders zorgden ervoor dat er ook bij de leden geen paniek uitbrak! Een leuke anekdote dus, meer niet! We zijn helaas ook vergeten te vragen of ze niet snel ons zwembad van nieuw water wilden voorzien!

Zoals u misschien weet, lopen er tijdens het bivak ook allerlei rode draden: Zo is er elke ochtend een quizvraag en mag er ook elke ochtend 1 lid de heilige chirovlag oplaten, die dan ‘s avonds door een ander lid neergelaten mag worden! Ook spelen we elke avond een avondspel! Elk jaar is het uitkijken naar het “Go Higher”-spel, een variant op stoelendans met stevige “boenkmuziek”. De winnaar mag zich 1 jaar lang de hakkoning van Chiro Wezel noemen. Die eer is dit jaar weggelegd voor Lander van de sloebers! Een prachtige prestatie als je weet dat alle leden en leiders meedoen en er soms toch stevig duw-en trekwerk aan te pas komt om een stoel te bemachtigen! Proficiat Lander!

In het thema werd onze vriend Walter door het spel naar het programma “So You Think You Can Dance” geteleporteerd. Met zijn geïmproviseerde danspasjes wist hij het publiek en de jury te overtuigen en zo kon hij terug naar het spel. Het was een humoristische aflevering in ons thema, zeker wanneer het tv-programma onderbroken werd door de reclame van Kinder Bueno. Niet Romelu Lukaku, maar de enige echte Marouanne Fellaini stond deze keer aan de automaat!

Ons bivak blijft alvast verder razen en de tijd vliegt hier voorbij! Voor de oudsten zitten we ondertussen halfweg! Ook morgen staat er weer vanalles op het programma! De leiding viert ondertussen bescheiden de verjaardag van Pol Joos, die ondertussen al 1 uur en 3 minuten 20 jaar geworden is!

Tot morgen!

De leiding