Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Familiespel!

Posted by Webmaster juli - 20 - 2013 0 Comment

Beste vrienden,

19 juli bood ons weer heerlijke temperaturen om te spelen en te ravotten. In de voormiddag speelden we nog gewoon per groep. De sloebers bouwden een lap grond om tot een echte stad, met winkels, restaurants en café’s. Daarvoor was uiteraard veel geld, bouwvergunningen en bouwvakkers nodig! De speelclub knalden er dan weer op los in een stevige blaaspijpstrijd. De rakkers speelden een bijzondere stratego, terwijl de toppers genoten van het mooie weer met allerlei spelletjes op de in de chirowereld alombekende “zwarte plastiek”. De kerels hielden het rustig in de voormiddag en rustten nog wat uit van de tweedaagse. De aspi’s speelden de finale van hun pokemonspel en leider Pieter weigerde de overwinning aan zijn leden te schenken en kan ze bijgevolg zelf gewoon mee terug naar huis nemen! In de namiddag was het tijd voor het jaarlijkse hoogtepunt wat gezamenlijk spelen betreft, namelijk het familiespel. In een groot spel speelden jong en oud, van 6 tot 22 jaar, samen en tegen elkaar om Wardje, een van onze hoofdfiguren uit het thema, te bevrijden uit de handen van de jager! Het familiespel werd afgesloten met een stevige zangstonde, waarbij ook enkele figuren uit het thema als gastzanger optraden! Wie nog niet hees was, is dat dus ondertussen wel!

Morgen staat (helaas) de laatste volledige dag op het programma! Die dag wordt traditioneel afgesloten met een knallende “bonte avond”. Elke groep zal een toneeltje, dansje of sketchje op het podium brengen en aldus zal er weer gelachen, gegierd, genoten en met de dansbenen gezwierd worden! Er zal dan ook stevig in de fruitsap en in de toastjes gevlogen worden! Het is toch veel te warm in de lokalen, dus het dak mag er gerust af!

Zondag zal het kamp dan afgesloten worden met een allerlaatste formatie en het afscheidslied! De ouders van de jongste leden mogen hun leden komen halen vanaf 10, de oudste leden (vanaf toppers) rijden zelf met de fiets richting Wezel. Het uur van aankomst is moeilijk te voorspellen, maar zal wellicht rond 12u zijn! Zij kunnen hun tassen tussen 14u en 14u30 komen halen aan de achterkant van het heem in de Moresnetlaan!

Wat het bloggen betreft, was dit alvast het einde voor het bivak 2013. We wensen alle ouders veel plezier bij het luisteren naar de verhalen, veel moed bij het uitwassen van de vuile kleren en veel voldoening in het weerzien met uw zoon! Hoewel het natuurlijk morgen nog een volledige dag is, durven wij toch al spreken van een zeer geslaagd bivak. Beter weer kan geen enkele leider zich herinneren en voor al de rest hebben wij, leiding en leden, samen gezorgd! Bedankt ook, beste ouders, dat u het vertrouwen had in ons om uw zoon mee op kamp te laten gaan, hoe jong of oud ook, we hopen alvast dat we hem met een rijke en leuke ervaring terug richting Wezel kunnen laten vertrekken!

De leiding!