Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

De sloebers maken het bivak nu echt compleet!

Posted by Webmaster juli - 15 - 2013 3 Comments

Beste ouders en sympathisanten,

Vandaag keerden de vier sloeberleiders terug naar Wezel, om hun 21 sloebers op te pikken aan de kerk! Ook zij waren snel in de kampsfeer! Ze kregen alvast allemaal een goudvisje waar ze voor moeten zorgen, door spelletjes te winnen, goed en braaf te eten en zich in het algemeen goed te gedragen. Ook bij de speelclub is de sfeer nog steeds optimaal. Zij maakten vandaag mannetjes uit klei, die nadien op knallende wijze vernield werden. De rakkers gipsten dan weer enkele lichaamsdelen in en leefden een dagje met een handicap. De toppers en de kerels speelden vanavond een leuke “colditz”, wat staat voor “afgezet worden op een plaats in de buurt van de kampplaats, en ongezien terug op de kampplaats geraken”. De aspi’s hadden, net als de rakkers, een lekkere barbecue vanavond. De aspi’s zullen morgennamiddag ook leider zijn van de jongste groepen, om alvast wat ervaring op te doen voor volgend jaar!

Verder verwelkomen wij ook onze nieuwe dienstleiders! Philip en Sebastian, samen goed voor 12 jaar leiderservaring, mogen als oudleiders hier de taak van dienstleiding op zich nemen. Zij hebben alvast het materiaalkot eens stevig opgeruimd. Morgen nemen we dan weer afscheid van coockie Lutgard, die traditioneel enkel het eerste deel van het bivak mee gaat koken! Brigit zal haar echter waardig vervangen!

Ook in het thema begint een en ander duidelijk te worden waar het verhaal naartoe gaan. Twee broers, Wardje en Bartje, hebben 20 jaar na Walter het spelbord gevonden en gegooid. Ook zij werden in het spelbord gezogen en kwamen in de spelbordwereld terecht. Nu zij daar Walter hebben teruggevonden, kunnen zij met hun drieën het spel uitspelen! Het spel moet immers tot het einde gespeeld worden, al zullen onze helden daarvoor nog vele avonturen moeten overwinnen!

Over and out!

De leiding

3 Responses so far.

  1. Hoi, fijn om elke dag op de hoogte te blijven.
    Voor iedereen een SUPERLEUK kamp!!!!!
    grtjes, fam. Vanhelden

  2. Vera, mama van Thijs schreef:

    Fijn om zo op de hoogte te blijven!
    We wensen iedereen een superleuk kamp toe!!!!!
    Grtjes, Fam. Vanhelden

  3. Nancy, mama van Robbe, Thomas en Luka Van den Broeck schreef:

    Die goudvis zal onze Luka wel helemaal zien zitten …