Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Chiro Wezel viert feest!

Posted by Webmaster maart - 10 - 2013 0 Comment

Beste chirosympathisanten,

Wist je dat Chiro’s, net als mensen, ook jarig kunnen zijn? En wist je dat Chiro’s niet 1 dag, maar wel een volledig chirojaar jarig kunnen zijn? Jawel, Chiro Wezel wordt in het chirojaar 2012-2013 70 jaar! Dat werd afgelopen weekend gevierd. De lokale pers was op de hoogte, want Chiro Wezel was afgelopen weekend niet uit de kranten weg te slaan. Een groot artikel in de Gazet Van Antwerpen van vrijdag, gevolgd door een artikel in het Nieuwsblad van zaterdag (ook te lezen via https://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130308_00497124).

Op zaterdagavond werden alle oudleiders en oudleidsters uitgenodigd voor een gezellige café-avond in het jongensheem. Ook was er een tentoonstelling te bezoeken over de geschiedenis van Chiro Wezel. We bedanken alle oudleiders en oudleidsters om samen, tussen pot en pint, herinneringen op te halen. In het bijzonder bedanken we ook Ferdinand Willems voor zijn komst naar het voor hem verre Wezel. Ferdinand is 87 jaar jong en heeft de opstart van Chiro Wezel bewust meegemaakt. Hij kwam helemaal van het verre Landen op samen met ons deze verjaardag te vieren!

Zondagochtend, na slechts weinige uurtjes slaap voor de huidige leidingsploeg, kon iedereen komen genieten van een gratis ontbijt! Iedereen genoot van het lekkere ontbijt, maar vooral werd er weer duchtig bijgebabbeld tussen mensen die “elkaar al weer veel te lang niet gezien hadden”. Opnieuw was de tentoonstelling geopend en ook deze keer werd er weer duchtig gebladerd in de oude kampboekjes en kampprogramma’s. We bedanken alle ontbijters voor hun aanwezigheid en hun gulle vrije gift! Ook de mensen die het helaas financieel moeilijk hebben, zullen kunnen genieten van ons ontbijt. Alle overschot zal namelijk aan de kansarme gezinnen in Mol en omstreken bezorgd worden.

We hopen dat iedereen op zijn manier van dit weekend heeft kunnen genieten. Wij als leidingsploeg kunnen alleen maar hopen dat we ooit zelf uitgenodigd worden voor 80,90 of zelfs 100 jaar Chiro Wezel. We zullen er ongelooflijk veel herinneringen kunnen ophalen!

 

De leiding