Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Opglabbeek dag 7: Daar is de zon!!!

Posted by Verhuurder juli - 18 - 2017 0 Comment

Vandaag was het een beetje rustiger op de kampplaats, want al voor iedereen wakker was, waren de kerels en aspi’s al vertrokken op tweedaagse. Dit was ook een reden om het toneeltje van vandaag te verplaatsen naar morgenavond, wanneer iedereen terug gearriveerd is op de kampplaats. Er staat ons dus een dubbele aflevering te wachten! De zon was daarentegen zeer aanwezig, na een trage start weliswaar.

De sloebers begonnen aan de (toen nog regenachtige) dag met een klassieke één tegen allen, waarvoor ze verrassend veel opdrachten hebben voltooid. Na de middag werd nog een kampklassieker gespeeld: de vettige namiddag! Zoals te zien op de foto’s was dit een ongelooflijk succes! De speelclubbers hebben hun langverwachte themadag over American football gehouden. Ze begonnen met het maken van hun eigen matchtenue, waarna ze zich even verdiepten in de spelregels van football. In de namiddag stond een spel over de Super Bowl op het programma. Ze sloten de dag af met het in praktijk brengen van wat ze allemaal geleerd hadden vandaag. De rakkers maakten deze ochtend vormen in gipsblokken om daarna tinnen figuurtjes te creëren. Voor hun challenge speelden ze waterpong, waarbij leider Nicolas verrassend verloor van de leden. Ook de rakkers maakten zichzelf smerig vandaag met allerlei vettige spelletjes. Eén verfrissende douche later was alle stank weggespoeld en als afsluiter speelden ze een spelletje weerwolven. De toppers leefden zich in in de smokkelwereld. Ze moesten verschillende waren smokkelen met de fiets, maar die kon niet rijden zonder benzine, die dus ook gekocht moest worden. Daarna zochten ze wat verfrissing op in een vijvertje dat verrassend ondiep en vies was. Na vier uur vertrokken ze naar Genk om geld te verdienen op een heel originele manier: iedereen die twee euro betaalde, mocht een ei stukslaan op het hoofd van één van de toppers. Hiermee hebben ze toch een mooie €70 verdiend! De kerels vertrokken al bij ochtendgloren richting Den Bosch om daar een escape room te voltooien. Hierna vertrokken ze richting Amsterdam om dicht bij de Wallen te overnachten. Als dat maar goedkomt! Even na de kerels vertrokken ook de aspi’s op tweedaagse. Hun eerste bestemming was Genk. Hier hebben ze, volledig in thema, hun racekunsten laten zien op de outdoor kartbaan van de stad. Hierop volgde een wel heel speciale activiteit: skydiven! Na al deze spanning moest er uiteraard ge de-strest worden in het saunacomplex van Spa. Ook de cookies deden vandaag hun best. Op het menu stond spinazie met Fish sticks, voor velen een absoluut hoogtepunt op kamp!