Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Opglabbeek: dag 2!

Posted by Webmaster juli - 13 - 2017 0 Comment

Vandaag maakten we voor het eerst kennis met Giovanni, het hoofdpersonage van ons thema. Tijdens een spelletje Super Mario op zijn PlayStation werd hij plots in zijn scherm gezogen, waarna hij plots in de wereld van Super Mario Bros belandde. Benieuwd wat onze held hier allemaal gaat meemaken!
Na dit leutig openingstoneel mocht iedereen zich eindelijk storten op een stevig ontbijt. Verder op het kampmenu stonden vandaag broccolipuree met worst (en krieken als dessert 😀 ) en de alom gevreesde, maar zeker welgesmaakte havermout.
De speelclubbers zijn deze voormiddag in het bos een kamp gaan bouwen en zelfs de regen kon hen niet deren! Na even terug opgewarmd te hebben, speelden zij het grote Gokchinees-spel. Hierbij moesten twee teams het tegen elkaar opnemen in diverse opdrachten. De teams moesten de sterktes en zwaktes van het andere team proberen in te schatten om zo de overwinning binnen te halen. De rakkers trokken hun beste legerkleren aan en werden in de voormiddag klaargestoomd voor een leven als soldaat. Uiteraard hoorde hier een stevige drill en een blaaspijpspel bij. De rakkerleiding kan met trots zeggen dat de rakkers stoere binken zijn die nergens voor terugdeinzen! De toppers maakten een constructie rond hun tent. Nadien speelden ze Danny’s Rad, waarbij enkel het lot een spel, een locatie en een handicap bepaalde. Afsluiten deden zij hun dag met Ghost Extreme, een variantje op het bekende ‘Zeeslag’ waarbij de toppers huisjes bouwden om vervolgens elkaars huisje proberen op te branden. Ook de kerels spendeerden hun voormiddag aan het sjorren van een stevige tentconstructie. Na de middag speelden zij een Peking Express. Hierbij moesten de kerels liften tot verschillende plaatsen om daar allerlei opdrachten te vervullen. Zo genoten ze van het prachtige panorama bovenop de mijnsites van Beringen en mochten ze eindelijk genieten van hun langverwachte bedevaart naar Scherpenheuvel. ’s Avonds werd er nog gegriezeld in het donkere bos. De aspi’s openden dan weer hun dag met een ‘Pamper-weegschaalspel’. Hierbij konden ze ervaren hoe een leven als baby eruitziet. Nadien werden ze door hun leiding opgesloten in een lokaal, waarna ze zelf aan de hand van raadselachtige tips moesten proberen ontsnappen. Als afsluiter werkten ze een rustige quiz af.

Kerels1
Speelclub3

Speelclub2

Kerels2

Speelclub1