Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Opglabbeek: dag 1

Posted by Webmaster juli - 12 - 2017 0 Comment

De kop is eraf: de allereerste dag van Bivak Opglabbeek 2017 is een feit. Iedereen vloog er meteen stevig in, dus uw verslaggever kon dan ook zeker niet achterblijven!
Deze namiddag werd vooral ingenomen door het uitladen van de camion en het installeren van de slaapplaatsen. Hiervoor wensen wij uitdrukkelijk onze camionchauffeur Danny te bedanken voor het vervoeren van al ons materiaal!
De speelclubbers hebben er al een eerste verkenning van het grote Chirobos opzitten. Een spectaculair speelclubkamp kon dan ook niet ontbreken. Ook de rakkers snoven de Opglabbeekse boslucht op en speelden enkele spelletjes ‘vuur’. ’s Avonds kregen zij ook de uitleg van hun rodedraadspel. De toppers hadden dan weer een 40-tal kilometers in de benen vandaag vooraleer zij hun tenten konden opstellen. Zij vlogen erin met een spelletje Spaanse voetbal en een potje ‘Weerwolven’. Zij hebben eveneens een rodedraadspel dat zij dit bivak zullen spelen. De kerels vertrokken maandag al met de fiets. Na een korte spirituele zuivering in de St.-Jozefskerk te Wezel zetten zij hun eerste etappe in richting Hasselt. In galerij ‘De Ware Vrienden’ vervulden zij enkele hilarische opdrachten ‘Foute Vrienden’. Eenmaal aangekomen op de kampplaats hebben ze hun tent opgesteld om vervolgens moe maar voldaan in hun bed te kruipen. Ook de aspi’s hebben er al een tweedaagse opzitten, zij het met de boot. Zij peddelden stevig door naar Neerpelt om daar een rustige avond te beleven. De volgende dag werd er koers gezet richting Bocholt, om vervolgens tot de kampplaats te liften. U hoort het dus, beste lezer, alle groepen zijn veilig en wel aangekomen op onze kampplaats. Of nee, niet allemaal, de sloebers mogen wij pas de 14e verwelkomen. De sloeberleiding is alvast alles uit de kast aan het halen om de sloebers een warm welkom te geven!!!
Morgenvroeg zullen onze leden voor de eerste keer kennismaken met de wondere wereld van Super Mario, de helden van ons kampthema. Nadien zullen alle groepen hun eigen programma afwerken. Tot morgen!