Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Helchteren deel 3

Posted by Simon Corstjens juli - 19 - 2022 0 Comment

De 16 kregen die Sloebers leiding van 2 Aspi’s. De Aspi’s hadden een pokemon stratego voorzien waar de Sloebers zeer hard op gingen. Na het eten was het tijd voor het groot familie spel. Ze moesten de Star Wars helden helpen om de onderdelen van de hyperdrive te verzamelen zodat ze weer op pad konden. De 17e hebben de Sloebers een vet Star Wars spel gespeeld waarbij te konden upgraden van een droïd naar een stormtrooper door levens af te pakken. In de namiddag hadden de Sloebers hun vettige dag. Ze gleden over de zwarte plastiek met ketchup, mayo, en eieren. Ook moesten ze een knikker zoeken in een bak met bloem. Achteraf hebben ze lekker gedoucht zodat ze proper in hun bed konden kruipen. De 18e gingen we met de Rakkers en Speelclub te voet naar de molenheide om heel de namiddag in het water te vertoeven. Achteraf waren ze zo moe dat ze na het avondmaal direct ik hun bed lagen.

Op dag 5 zijn de Speelclubbers begonnen met een grote 1 tegen allen. Dit vonden ze super leuk en ze hebben alle opdrachten kunnen voltooien. In de namiddag hebben ze met heel de Chiro samen een star wars familiespel gespeeld waarin ze opgejaagd werden door Darth Vader.

Dag 6 begon met het bouwen van een knikkerbaan in het bos waar ze uiteindelijk een super coole baan hebben kunnen bouwen met z’n allen. In de namiddag zijn we naar de Plas gegaan een beetje verder van de kampplek. Dit was de perfecte verkoeling. We zijn de dag geëindigd met een beetje frisbee te spelen en voetbal matchke samen met de Rakkers. Dag 7 hebben we volledig gespendeerd aan onze welbekende trektocht. Hierbij zijn we naar Saraland getrokken en hebben de kids zich heel de dag kunnen amuseren in het zwembad. Wonderbaarlijk zijn er hierbij geen gewonden gevallen 😁.

De Rakkers kregen leiding van de Aspi’s. Een groot blaaspijp bommekes opblaas spel. Dit verliep goed en dus verdienden de jongens en de Aspi’s een pluim. Hierna volgde het familiespel. De volgende dag gingen we op trektocht. Een groot zwempark was de bestemming. Hoewel het een zeer warme dag was, wandelden de Rakkers goed mee en maakten we er een leuke dag van. Na dit vermoeiend avontuur zijn de mannen vlug hun nest in gegaan om morgen weer fris voor de dag te verschijnen.

De Toppers zijn de 17e begonnen met een groot smokkelspel. Hierbij moesten ze met de fiets op benzine rijden en proberen drugs te smokkelen van de ene post naar de andere. Natuurlijk was er ook een piraat die de jongens er kon aan gooien met een bal en alles mocht afpakken. De bedoeling was om zo veel mogelijk epo te verzamelen om dan een voorsprong te krijgen bij de tour de France. Nick was niet te stoppen en heeft hierbij ook het spel gewonnen. In de avond hebben we nog verder gespeeld met onze Expeditie Topperson waarbij ward ons allemaal heeft laten versteld staan. De 18e zijn

we vertrokken op trektocht samen met de Sloebers, Speelclub en de Rakkers. We zijn met z’n allen gaan zwemmen in Saraland, hier hebben de jongens zich enorm geamuseerd en hebben zeker niet stil gezeten. Na enkele uren zwemmen zijn we dan terug naar de kampplaats vertrokken. Eenmaal daar aangekomen hebben de Toppers nog even kunnen rusten voor het avondeten om daarna nog van het thema te kunnen genieten en op tijd hun bedje in te kruipen.

De Kerels zijn hun 2daagse gestart met lekker te rommelen op de plaatselijke rommelmarkt te Gent. Hier hebben ze veel troep gescoord. Ze vervolgden hun tocht met een battle kart a la mario kart. De overduidelijke winnaars waren natuurlijk de leiding… Hierna zijn ze klaar gemaakt voor de echte race van de dag die gewonnen werd door lichtgewicht Stan. Vervolgd door een goede marvel film en een kleine versnapering sloten ze hun dag af. Volgende ‘vroege’ ochtend trokken de heren reeds door naar hun paintball area. Hierbij werd leider Picky op gewelddadige manier afgeslacht door leider Seppe Van Kets. Na een korte recuperatie moment trokken ze terug richting de kampplaats. Dit was de 2daagse van de Kerels en nu kruipen ze uitgeput hun bedje in.

Tot snel!!

Zaterdag waren de Aspi’s voor de 2de dag leiding. Deze keer waren de Sloebers en Rakkers aan de beurt. Opnieuw hebben de jongens dit fantastisch gedaan en zijn ze helemaal klaar om volgend jaar leiding te worden. In de namiddag was het tijd voor het groot familie spel. Hierbij moest iedereen samen werken om het ruimteschip te maken. Zondag zijn we vertrokken op 2 daagse, na hun eerst wijs te maken dat we te voet gingen had de leiding gelukkig een motorische vervoersmiddel voorzien. Zo konden we met de Mercedes Vito die we hadden gehuurd vertrekken naar de eerste activiteit. Eens daar aangekomen was iedereen heel enthousiast om te gaan E dirten. Hier mochten we met elektrische brommers rijden over een echt cross parcours Niemand had verwacht dat het zo vermoeiend ging zijn dus na de eerste sessie was iedereen al bek af. Maar ze moesten nog 2 sessies volhouden. Enkel leider Munk heeft de 3de sessie niet gehaald. De rest is lekker door blijven vlammen. Hierna zijn we doorgereden naar de slaapplek van de avond, leider Munk zijn kot. Eens aangekomen zijn we onmiddellijk vertrokken om wat spijs en drank te gaan halen voor de avond door te komen. Gelukkig was het nog niet gedaan voor de dag. Na een lekker hapje te eten in een leuk restaurant op de vismarkt te Mechelen zijn we doorgewandeld naar de bowling. Hier hebben we dan lekker gebowld met heerlijke drankjes die ons zeker konden bekoren. ‘S avonds was iedereen ook lekker moe dus hebben we onze dag afgesloten met even te gaan kijken naar een mooie locatie met een prima uitzicht op Mechelen, daarna zijn we lekker gaan slapen. Maandag zijn we dan opgestaan en zijn we terug gepakt en gezakt vertrokken naar de volgende activiteit. Dit was een ochtend plonsje nemen in een prachtig meer te Rotselaar. Hierna moesten we onmiddellijk door naar de karting van Genk. Het was niet het ideale weer om lekker te karten maar iedereen heeft er heel hard van genoten. We waren ook allemaal aan elkaar gewaagd waardoor we precies in een formule 1 wedstrijd zaten. Er werd gebadderd als Max Verstappen en Charles leclerc. Dit was dan ook de laatste activiteit van hun 2 daagse. Eens terug aangekomen op de kampplaats hebben we nog lekker gezwommen en van de glijbaan gegleden die de jongens samen hebben gemaakt met de kerels in het begin van het kamp. ‘S avonds hebben we nog een leuk filmpje gekeken en zijn we in alle rust gaan slapen.