Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Helchteren deel 2

Posted by Simon Corstjens juli - 16 - 2022 0 Comment

De Sloebers hebben hun eerste dag een kleine rondleiding gekregen op de kampplek gevolgd door het overlopen van de regels die belangrijk zijn op kamp. Hierna speelden we allerlei kleine spelletjes en toen zat onze eerste dag er al op. De tweede dag begonnen we met een mastermind spel om de intelligentie van de sloebers te testen. Hierna speelden we nog een sloeber aqua game, waar de sloebers elkaar konden nat maken. In de namiddag speelden we thermo pursuit. Een variant van trivial pursuit maar dan met kleine spelletjes zoals voetbal, tik tak boem, viervakkenspel in plaats van quizvragen. De sloebers vonden dit super. ‘S avonds waren de sloebers bekaf en zijn ze direct gaan slapen. Een geslaagde voorbije 2 dagen kun je wel stellen!

De Speelclub begonnen hun derde dag met het verkennen van een plaatselijke speeltuin In Helchteren. Hier speelden we Jungle Speed, reisje rond de wereld en tikkertje. In de namiddag werd verder gewerkt aan de rode draad van het kamp, namelijk echte Viking avonturen. Hierbij moesten ze zichzelf bewijzen en beroep doen op hun capaciteiten van kracht, snelheid, intelligentie. Dit werd over de twee dagen voortgezet. Zo werden niet alleen Vikingzwaarden en een boot gemaakt, maar ook speerwerpen, snel lopen en verspringen hoorden bij de uitdaging die we hen presenteerden. Op de vierde dag werden fakkels gemaakt op ouderwetse wijze. Hierbij lukte het maken van de ene fakkel al wat beter dan de andere. Naast deze rode draad werden er verder nog verschillende pleinen en velden in Helchteren verkent, waar menig spelletje werd gespeeld.

De Rakkers zijn begonnen met hun grote thema dag! Ze werden echte gym rats! Ze zijn begonnen met het maken van eigen gym merch! Daarna hebben ze kracht en conditie oefeningen gedaan. Toen was het tijd om hun spieren te flexen met de nodige bronzer. Na het 4 uurtje hebben we nog potteke stamp gespeeld met personages, deze dag afsluiten deden we met de rode draad. De volgende dag begonnen we met een upgrade Harry Potter spel, hierbij waren er veel met ‘overpowerde’ kaartjes daarna was het al tijd voor het middagmaal. Daarna hebben we nog een dag heel vettige gedaan en een heerlijke propere douche gepakt. Daarna hebben we nog een leuk klein blaaspijp-spel gespeeld. Dit was zo leuk dat de Rakkers zeker nog willen blaaspijpen. Afsluiten deden we met onze rode draad.

De Toppers zijn aan het bivak begonnen door hun kamp uit te breiden met een hele mooie multifunctionele sjorconstructie. We speelden reeds talloze spellen, waaronder het spel ‘around the clock’ waarbij leider Stekkie helaas het slachtoffer werd van de samenspannende meerderheid. Ook het spel fist of zen is zeker het vernoemen waard, een spel waarbij ongeluk je een pijnlijke straf kan bezorgen. Verder zochten we al meerdere malen verkoeling in ons zwembad en op de glijbaan alsook tijdens een gigantisch waterballonnen gevecht. We childen samen ook in onze geïmproviseerde tattooshop en speelden ook elke dag al een spelletje voor onze rode draad. Momenteel is het zeer spannend, iedereen staat op minder dan 5 punten van elkaar.

De Kerels zijn aan dag 3 begonnen met hun glijbaan uit te testen. Deze is zeer goed gelukt! Na de middag hebben ze meegedaan aan het familiespel van de oudste en ze zijn de dag geëindigd met een lekkere bbq! Dag 4 zijn ze begonnen met een 1 tegen allen extreme, deze hebben ze volbracht en hierdoor krijgen ze iets extra op tweedaagse. In de namiddag hebben ze het nachtspel geoefend om deze dan aan de Speelclub te geven ‘s avonds met een beetje bang hebben ze de weerwolven kunnen verdrijven en zijn ze allemaal vredig in hun bedjes kunnen kruipen.

Donderdag hebben de Aspi’s hun paar hersencellen laten werken. Zo hebben ze in de voormiddag bezig geweest met een IQ test. Dit ging verbazingwekkend goed, raar maar waar! Na een lekkere middagmaal hebben we de jongens op pad gestuurd. Het spel was Peking expres en ging ook verbazing wekkend goed. De locaties werden snel berijkt tot de voorlaatste. Toen vonden ze het leuker om even te gaan kijken bij de Chiro van Retie. Daardoor konden ze niet op tijd terug geraken en moest de zatte moe hun gaan halen. Daarvoor mogen ze hem heel dankbaar zijn. Jammer genoeg hadden ze toen wel een afwas aan hun been voor te laat zijn met het eten. ‘S avonds hebben we dan nog het nachtspel voor de Rakkers gegeven en dit was zeer goed in elkaar gestoken. Vrijdag zijn we de dag begonnen met capture de party. Hierbij waren er 2 teams die de muziek op de party moesten bepalen. Jammer genoeg was er een overmacht van de hardcore/carnaval. Tijdens het schieten met de pijltjes zijn er ook nog een paar extra gaatjes geschoten voor blinkers. In de namiddag werden de mannen omgetoverd tot leiding. De Speelclub en Toppers hebben een top namiddag er op zitten door de leuke spelletjes dat de jongens hebben gemaakt. Na het 4 uurtje hebben we de Kerels uitgedaagd voor een potje honkbal. De inzet was dat de verliezer de winnaars moesten helpen bij een afwas. Met 2 vingers in de neus hebben de Aspi’s dit gewonnen, de Kerels maakte geen schijn van kans. De dag hebben we afgesloten met een lekkere barbecue en later zijn de jongens flink gaan slapen in de hangmatten.