Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Helchteren deel 1: de aankomst

Posted by Simon Corstjens juli - 13 - 2022 0 Comment

De Speelclub is maandagmiddag begonnen met het opzetten van hun bedje. Daarna hebben ze een kleine rondleiding gekregen en zijn we direct de bossen rondom de kampplek gaan verkennen. Verder hebben we onze Vikingkennis bovengehaald om heuse gepersonaliseerde wapens te maken. Dinsdagochtend was de Speelclub al heel vroeg wakker, we zijn dan ook vlug het bos ingedoken om te gaan blaaspijpen. Na het middageten hebben we een stoere vikingboot geknutseld en begonnen de kinderen spontaan een knikkerparcours te bouwen. Het avondeten ging bij de ene al wat sneller binnen dan bij de andere, maar uiteindelijk is het toch gelukt en zijn ze allemaal snel gaan slapen.

De Rakkers zijn ook goed gearriveerd in Helchteren. We zijn het kamp begonnen met het bespreken van wat algemene regeltjes. Hierna verkenden we de straten rondom de kampplaats. Op de eerste echte dag van het kamp speelden we in de ochtend een stratego in het bos. Hierna gingen we verder met enkele losse spelletjes en vervolgden we de dag met een grote één tegen allen. De mannen konden alle opdrachten afvinken en kregen daarvoor een mooie beloning. De dag sloten we af met een potteke stamp en een quiz.

De Toppers zijn na een spannende rit langs het kanaal heelhuids gearriveerd op de kampplaats. We verkenden het terrein en speelden ‘s avonds het eerste spel voor onze ‘Expeditie Topperson’ – rode draad. Eduardo bleek degene te zijn met het beste evenwicht. De eerste echte kampdag was het meteen tijd voor een klepper: Wie Is De Mol. Kozan was de Mol, dat wist uiteindelijk iedereen maar den Baggy wist wel heel veel over deze jongeman en dat leverde hem de winst op. Het vergaat de jongens goed, tot de volgende update!

De Kerels zijn op dag 1 vertrokken met de fiets richting Helchteren, zonder enig probleem zijn ze aangekomen en hebben ze als echte professionals hun tenten rechtgezet en hebben ze het gezellig gemaakt! Om de dag te eindigen zijn ze begonnen aan hun rode draad homo universalis waar Lard de eerste opdracht heeft gewonnen. Op dag 2 zijn de Kerels begonnen aan hun constructie een echte waterglijbaan in het zwembad. Jammer genoeg is zo een groot zwembad niet meteen gevuld en konden ze hem nog niet uittesten… maar zo hebben we morgen weer iets te doen!

De Aspi’s zijn een dag vroeger vertrokken waarbij ze onderweg naar de kampplaats een gezellige/creepy minigolf tegenkwamen. Hierna zijn we met z’n allen door de bomen gaan fietsen om vervolgens na een paar passages langs de lokale tankstations, op de kampplaats aan te komen. Op de kampplaats hebben we ons geïnstalleerd en zijn we vervolgens de buurt gaan verkennen. Op de eerste echte kampdag bouwden we een hele leuke glijbaan voor de jongens en de leiding en de dag sloten we af met de rode draad, de jeu de ballen competitie.