Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Eerste kampdag Essen 2021

Posted by Simon Corstjens juli - 13 - 2021 0 Comment

Goed begonnen is half gewonnen

Na een goede nachtrust en na het overlopen van alle geldende regeltjes op onze eerste formatie maakten we kort al even kennis met de Ninja Turtles tijdens het eerste toneeltje, de schildpadden die ons doorheen dit kamp zullen loodsen.

Nadat de Speelclub na enkele kussen en knuffels van de ouders geïnstalleerd in Essen zijn onze avonturiers de omgeving kort gaan verkennen. Dit deden we door middel van enkele spelletjes ‘Vuur’ en ‘Jagersbal’. De eerste avond vloog voorbij en voor we het goed en wel beseften was dag 2 een feit. De eerste hele kampdag vlogen we er meteen stevig in met het grote ‘voetbalmanagerspel’ waarin ze zowel hun sportieve als creatieve vaardigheden moesten gebruiken. De Speelclub leerde al snel het lesje dat gokken meestal niet de weg is naar rijkdom. In de namiddag hebben de jongens allemaal enkele stukken klei gekregen en mochten ze hiermee een kunstwerkje maken, waarvan de sterkte later werd getest door middel van bommetjes. Op dit eigenste moment liggen de jongens allemaal uitgeteld in hun bedjes.

Nadat de Rakkers werden welgekomen in het verre essen en de ouders huiswaarts trokken begonnen de Rakkers meteen met het terrein te verkennen. Ze trokken zelfs het bos in om daar na een flinke wandeling terug te keren naar de kampplek. Hierna wonnen ze overduidelijk van de Speelclub met voetbal (lacht) en kregen ze nog een korte uitleg over het kamp en de rode draad. Ze speelden ook nog korte spelletjes om het ijs wat te breken, ze zijn er duidelijk klaar voor!

Nadat de Toppers veilig en wel zijn aangekomen in Essen zijn ze begonnen met het recht zetten van hun slaaptent. Ondanks dat dit de eerste keer was voor de meeste onder hen ging het zeer vlot! ‘Savonds werd het avondspel uitgelegd: de bedoeling hiervan is dat ze elkaars knuffel op een gruwelijke manier vermoorden! En ja hoor op dag 1 van het kamp is het eerste slachtoffer gevallen! De knuffel van jaydon moest eraan geloven…

De Kerels zijn hun kamp gestart met de camion uit te laden en hun tenten op te zetten. Afsluiten deden we met een potje Spaanse en met de EK finale te bekijken, De Kerels zijn er klaar voor!

Aspi’s zijn zaterdag vertrokken voor een leuke fietstocht naar Essen. Na een natte regenbui zijn ze gaan overnachten in Rijkevorsel. De volgende ochtend zijn ze verder gereden naar Essen. Nadat alle tentjes rechtstonden hebben ze de voetbalfinale gevolgd. De volgende dag zijn ze begonnen aan hun heuse sjorconstructie waarin ze het bivak gaan doorbrengen!

Natuurlijk hebben we dit kamp al enkele zeer lekkere maaltijden mogen eten waaronder spaghetti, perzik en tonijn, worteltjes met erwten, goed afgekruide ajuinensoep en ook al eens een potje vanillepudding als dessert. De sfeer zit duidelijk goed, dat belooft voor de komende dagen!

Belangrijk: de Sloebers t.e.m. de Toppers dienen opgehaald te worden 21 juli tussen 10u en 10:30u ’s morgens.