Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

2de blogpost Essen

Posted by Simon Corstjens juli - 15 - 2021 0 Comment

Nadat de Sloebers waren neergestreken in Essen, zijn de Sloebers de dag begonnen met een mega-voetbal. Daarna hebben ze ‘vlaggenroof’ gespeeld, gevolgd door het ‘Helikopterspel’ en ‘baren’.

De Speelclub begon de derde dag van het kamp met het ‘Mongolympics’ toernooi. Om de vele spelen natuurlijk wat lastiger te laten verlopen kregen de jongens een handicap. In dit geval werd er bij iedereen één arm in de gips gelegd. De jongens lieten zien dat ze zich als echte “mongolen” konden gedragen en deden allemaal heel goed hun best. In de namiddag zijn de jongens gestart met het ‘Pimp my ride’ spel waarbij ze auto’s konden kopen en deze gebruiken om te racen tegen de leiding. De vierde dag werd gestart met een spel gebracht door de Aspi-leiding. De balonnentocht van Jayson en Quinten viel erg in de smaak bij de Speelclub. Hierna werd de dag verder gezet met een ‘super hero upgrade-spel’ en ’s avonds werden de jongens verrast met een barbecue wat er voor zorgde dat iedereen moe en klaar voor bed was.

De Rakkers: we zijn de dag begonnen met het grote ‘Vive le velo spel’. Namiddag hebben ze dit spel verder gezet waarna dit eindigde in een voetbalmatch leiding tegen leden. De Rakkers hebben ook hun eigen bord geknutseld met graffiti. De dag afsluiten deden ze met een spelletje voor de rode draad.

Dag 4 kregen ze leiding van de aspi’s en hebben ze 1 tegen allen gespeeld. Nadat leider picky verdween om zich te laten vaccineren zijn ze verdergegaan met een ‘vlaggenroof’. Na het 4uurtje speelden de Rakkers met eieren…. dit vonden ze allemaal geweldig. Een deugddoende douche was verdiend. Op het einde van de avond stond er nog het nachtspel op de programma.

De Toppers hebben ook weer hun tweede nacht achter de rug. De dag zijn ze begonnen met hun eigen een koerstruitje te maken. Hierbij was de één al wat creatiever dan de ander. Sponsors alvast genoeg of het nu een vettige sponsor was of niet, zolang het maar geld opbracht! Na de middag zijn ze dan begonnen aan een spelletje Tour de France. Na een paar zware valpartijen is de winnaar bekend geraakt, dit was niemand minder dan Luc! De volgende dag begonnen de Toppers de dag met nieuwe leiders, namelijk Aspi leiders! De Aspi’s konden op deze manier eens proeven van het leiding geven. Daarna hebben de Toppers nog mee gedaan aan het familiespel met de oudste.

De Kerels zijn begonnen met ‘hot questions’. Een kleine quiz waarbij je als je een vraag juist had brood en melk kon verdienen, indien ze een vraag fout hadden moesten ze verschillende hete pepers eten. Verder op het programma stond het ‘leiding politie spel’ waarbij de leden materiaal moesten proberen te smokkelen voorbij de leiding. Na het 4uurtje zijn we verder gegaan met de rode draad en een klein imitatie spel. Afsluiten deden we met coldits. De volgende dag begonnen we met het goo spel waarbij ze vettige drankjes moesten maken. De namiddag was gevuld met het groot familiespel voor de oudste. Afsluiten deden we met de BBQ.

Aspi’s genoten de voorbije 2 dagen van het leiding geven, een voormiddagje pain games en het maken van een gigantische kortspeelfilm. Hun constructie is ook in gebruik genomen als slaaplocatie.

In het thema zijn onze Ninja Turtles in confrontatie gekomen met de gestoorde ‘Poffen’, de snode handlangers van Schredderson de Viking en tevens de superschurk. Bovendien hebben ze kennisgemaakt met journaliste April en is Rafael al enkele malen ‘gecockblokt’ door zijn kompanen.

Hieronder vindt u een plaatje waarop onze maaltijden cryptisch zijn omschreven… Haalt u er de juiste gerechten uit? Tot de volgende blogpost!

De andere foto’s van uw Chiroman kan u terugvinden op deze link: https://photos.app.goo.gl/kExcYEU4TnG4NxCW9

Groetjes uit Essen