Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Tweede helft bivak Lint 2020

Posted by Webmaster juli - 19 - 2020 0 Comment

Ondertussen nadert ons bivak jammer genoeg het einde, maar daarom is het niet minder plezant! In het thema heeft Perkamentus aan Harry uitgelegd hoe hij Voddemort kan verslaan, en hebben ze met de hulp van Sirius Zwarts ook de juiste toverstok bemachtigd. Ten slotte is er nog verontrustend nieuws, Ron is verdwenen. Er komen nog spannende dagen aan voor Harry, we zijn benieuwd!

Culinair werden we weer verwend door onze cookies, en heerlijke gerechten als spek met eieren, koude pasta, puree met appelmoes en pannenkoeken vulden onze lege magen.

De sloebers speelden ‘kerk in brand’ waaruit bleek dat een ‘sauna’ steviger kan zijn dan een heel huis, goed gedaan Liewe. Later die avond aten we lekkere frietjes en curryworsten bij het kampvuur. De volgende dag hielden de sloebers een heuse legerdag en vlogen er zo dan ook stevig in met een echte legerdrill. Later hebben ze hun mik-skills mogen tonen tegen een potje waterpistool-blaaspijpen tegen de leiders waarbij ze een bom moesten opsporen en deze nadien onschadelijk moesten maken. Gelukkig slaagden zij hier met glans in en is niemand gewond geraakt.

De speelclub zijn hun dag aangevat met het grote ‘beste speelclub 2K20’. Deze competitie is gewonnen door niemand minder dan Pieter-Jan. In de namiddag hebben de jongens veel glibber en schuifpret gehad op hun slip en slide. De waterpret verplaatste zich van de zwarte plastiek tot in het zwembad. De volgende dag stond dan weer helemaal in het teken van blaaspijpen en speelden ze tal van leuke blaaspijpvarianten om de dag af te sluiten bij het bouwen van een kamp.

De rakkers waanden zich voor een dag echte bouwvakkers op hen bouwvakkersdag. Zo maakten ze een lampje, hebben ze hun gerief getest en later die dag hebben ze ook nog enkele huisjes uit klei de lucht in geblazen. De volgende dag zijn de rakkers begonnen aan een 1 tegen allen, en later die dag speelden we het grote ‘Appelen mafia mobster’ spel. De dag sloten ze af met een verhaaltje ter vervanging van het nachtspel, namelijk ‘het been’ (te lezen op eigen risico).

De toppers zijn aan hun dag begonnen met enkele gezelschapspelen waaronder ‘Bedriegers bedrogen en Risk en later die dag speelden ze het ‘wie is de beste topper’. De volgende dag zijn de toppers begonnen met een dartscompetitie, aansluitend speelden ze honkbal en hebben ze wat gevoetbald.

De kerels hebben tijdens de ochtend een katapult gemaakt met wisselend succes. Hij vuurde namelijk wanneer je het niet verwachtte en omgekeerd. Later speelden ze een rustiger potje ‘blackbox’ en om de dag af te sluiten nog een gezamenlijk potje honkbal met de oudste groepen. De volgende dag was het tijd voor de coureurs van de rodedraad competitie om een persconferentie af te leggen, dit bleek een fantastisch idee want Jens die wist maar niet van ophouden. Aan zelfvertrouwen en bescheidenheid soms ook, geen gebrek bij deze ‘kampioenen’. Later die dag hielden ze hun ‘vettige dag’ en deden ook zij even aan ‘tafelschuiven’.

De Aspi’s zijn de dag aangevat met het grote Mens-boit-je-niet spel, daarna speelden ze hun eigen Expeditie Aspinson. Later die dag hielden ze een heuse scheerschuimsessie. Die avond sloten ze rustig af met het spel Blackbox en deden ze een quiz. De volgende dag stond er de 1-daagse van de aspi’s op de planning en vertrokken ze met bootjes op de Nete in Duffel. De stroming zat zeker niet altijd goed, maar uiteindelijk zijn met wat hulp van De Lijn toch in Mechelen geraakt. Van daaruit zijn ze naar de kartingbaan gegaan. Uitgeraced speelden ze het grote ‘vreet wat je kan’-spel, waarbij het de bedoeling was zoveel mogelijk mellocakejes op te eten.Sloebers 2Tobi op tafelGroepsfoto jongste bubbelbouwvakkersPikster en zn veldKerels in bad