Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Startdag bivak Lint 2020

Posted by Webmaster juli - 13 - 2020 0 Comment

Na een ontspannende, maar vooral pechvrije fietstocht van Wezel naar Lint voor de oudste groepen en een relatief korte autorit voor de speelclub en rakkers is bivak 2020 eindelijk van start gegaan. Bij aankomst werd er meteen aandacht geschonken aan de werking van de ‘bubbels’ en daarbij werd alles ook op een coronaveilige manier opgesteld. Na een lekker avondmaal, traditiegetrouw sandwiches, was het tijd voor de eerste nacht hier in Lint.

Na een goede nachtrust en na het overlopen van alle geldende regels maakten we een eerste keer kennis met Harry en zijn familie. Wat er hem allemaal te wachten staat is een raadsel, maar wat we al wel kunnen zeggen is dat Hagrid Harry heeft gered uit de klauwen van 2 boosdoeners. Op de vliegreis naar Zweinstein kan nog vanalles gebeuren, dus waakzaamheid is de boodschap! Na het thema en het ontbijt was het tijd voor de eerste echte kampdag!

De speelclub is er vandaag meteen stevig ingevlogen. Ze waanden zich voor de gehele namiddag echte legermannen, verder verkenden ze ook nog een beetje de omgeving om dan te beseffen dat het soms goed zoeken is naar de geschikte locatie. ‘s Avonds werd een eerste spel van de rode draad gespeeld, waar meteen 4 winnaars uitkwamen (Ties, Jules, Jasper en Pieter – Jan), proficiat!

De rakkers vingen de dag aan met de enige echte Harry Potter stratego, waarbij het ploegje van niemand minder dan Harry Potter aan het langste eind trok. Later werden er katapulten gemaakt, weliswaar met wisselend succes. De rakkers zijn ook begonnen aan hun rode draad waarbij ze proberen om als eerste de wereld te veroveren met hun virus.

De toppers zijn begonnen met het grote ‘mens boit je niet’ spel, uit deze aqua extreme editie bleek dat de toppers zeker niet vies zijn van een beetje water. Daarnaast hebben ze het populaire Tiktokspel ‘spin the bottle’ gespeeld waar Theo nog wel een leuk ‘souvenir’ op zijn rug van over zal houden. Ook zij zijn begonnen aan hun rode draad.

De kerels startten hun dag met voorbereidingen te treffen voor hun rode draad, namelijk de
Tour De France. Bij een echte coureur hoort natuurlijke geschoren benen. Enkele wax strips en wat scheerschuim later waren de beentjes alvast fiets-klaar. Verder hebben ze een kleine constructie aan hun tent toegevoegd en werd de eerste fietsproef van hun rode draad afgewerkt, namelijk de 400 meter sprint, die gewonnen werd door Timmeke.

Ps: Het leven van een skater!!! ~Vod

De Aspi’s zijn druk in de weer geweest met het bouwen van een sjorconstructie welke proefondervindelijk is omgevormd tot een heuse tentconstructie van bijna 10 meter. Tevens brachten ze hier de nacht door, knap werk Aspi’s!

Ons eerste middagmaal bestond uit wortelpuree met worst, wederom klaargemaakt door onze lieftallige cookies.

 

fotokes dag 1 (rakkers int water)Speelclubbers legerdag met legermannekehet leven van een pingpongerapsis wederom under construction