Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Eerste helft bivak Lint 2020

Posted by Webmaster juli - 16 - 2020 0 Comment

We zijn ondertussen al aan de zesde dag en zelfs de regen kan de pret niet bederven. De afgelopen dagen hebben we onze honger mogen stillen met spek met bonen, vissticks met spinaziepuree, frikandellen met krieken en zoveel meer. We worden hier nogal verwend door onze Cookies!!! Spannender vergaat het onze helden in het thema. Harry, Ron en Hermelien hebben hun eerste lessen in Toverspreuken gehad en boemannen bevochten tijdens Verweer tegen de Zwarte Kunsten, maar werden al snel aangevallen door enkele boosdoeners die in Zweinstein geïnfiltreerd zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

De Sloebers zijn eergisteren aangekomen, installeerden zich en verkenden het terrein. Dit deden we via enkele spelletjes vuur, hier bewezen ze meteen hun ninja-verstoppings-skills. De dag afsluiten deden we met een paar spelletjes PANG. De volgende ochtend stond er de Paralympische Spelen op de planning. Tijdens dit spel namen ze deel aan verschillende disciplines. Uiteindelijk bleken Toon en Floris het beste aangepast aan hun handicap en wonnen dan ook de Spelen, proficiat! Tegen de avond stond er een zeer belangrijke voetbalmatch tegen de Speelclub op de affiche.  Deze hebben we helaas net niet kunnen winnen, maar Sloebers die geven niet zomaar op en lieten de Speelclubbers een poepje ruiken tijdens een gezamenlijk potje Tikkertje.

De Speelclub zijn de dag begonnen door hun creativiteit de vrije loop te laten. Met klei bouwden zij enkele indrukwekkende kastelen, hele uitgewerkte belegeringen, muren en veel meer. Na de middag zijn spelletjes zoals weerwolven, het slaapzakken spel, zoek de leider en nog andere de revu gepasseerd. Ondanks het slechte weer konden ze ook nog een potje hockey gedaan krijgen. De volgende dag organiseerden we de Paralympische Spelen. Deze werd gewonnen door Sam. In de namiddag werd er een ouwe getrouwe vettige dag gehouden, waarbij de Speelclub elkaar probeerden te overtroeven als vettigste vetzakske. Dit moest je hen geen twee keer vragen en hieronder kan u het bewijs hiervan bekijken (zie foto’s). De dag afsluiten deden we met kubben.d

De Rakkers begonnen ook met hun versie van de Olympische Spelen en heeft niemand minder dan ‘den Barry’ mocht de beker voor de eerste plaats de lucht in hijsen. De volgende dag zijn we aangevat met een levende Machiavelli in het speelbos, waarbij Ward een zeer goede start maakte maar uiteindelijk toch nog ‘overbouwd’ werd door Corneel, die het snelst 7 gebouwen wist neer te zetten en het spel won. Ward en Jayden vervolledigden het podium op plaats 2 en 3. Terug op de kampplaats zijn we een leuke variant op Cluedo beginnen spelen, dit spel wordt nog vervolgd. Die avond aten we lekkere frietjes met een curryworst en ter vervanging van het nachtspel hebben we een film gekeken.

De Toppers zijn eergisteren begonnen met potje levende Jungle Speed en enkele potjes ‘George en Mariette’. In de namiddag was het tijd voor onze vettige spelen waarbij we ook met een gigantische (lacht) yogabal hebben gespeeld. Lekker vies en vettig van de maïsolie was het tijd voor een eerste douche. Na dit verfrissend rustmomentje zetten we ons allen rond de tafel en speelden we Monopoly. Gisteren zijn we begonnen met onze Tour de France om over te gaan naar een blaaspijpspel in het hoge gras.

De kerels hun programma viel letterlijk in het water door de hevige regenval, dus hebben we als alternatief Risk gespeeld. Er werd hevig gevochten op het speelveld met de nodige slachtoffers en uiteindelijk kraaide Jens victorie. In de namiddag stond het familiespel voor de oudsten op het programma, maar na een korte poging werden we hier ook uitgeregend. De dag werd afgesloten door een spelletje hints. De volgende dag begonnen de kerels hun dag met een lange wieleretappe. Hier bleek dat sommigen onder ons hun conditie nog voor verbetering vatbaar is. De namiddag stond in het teken van het leger. Zo begonnen we met een stevige drill gevolgd door een cursus camouflage. Hierbij kon de leiding de kerels niet meer vinden in het bos, wat uiteraard een succes te noemen is. We eindigden onze legerdag met een heuse blaaspijpoorlog in de bossen van Lint.

De Aspi’s werden klaargestoomd als toekomstige leider door de toekomstvergadering te overlopen.  Nadien stond de grote Mol-dag op de planning, Iedereen verdacht ‘den Bucky’ en man wat was hij opgelucht toen de aap uit de mouw kwam. De apotheose van de avond: er bleek helemaal geen mol te zijn. En later die avond hebben we een leuke bbq gehad bij een gezellig kampvuurtje.

 

speelclub kleiAspi'sKubbhockey sloebersvettige dag speelclubrakkertjes bordspelRisk met de maten legerdag kerels 2