Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

 • Facebook

Eerder deze week is het licht terug op groen gezet voor de Chiroactiviteiten op zondag. Deze kunnen mits de nodige maatregelen terug kunnen worden hervat. We hebben met de leiding de koppen bij elkaar gestoken en hebben besloten dat voor de resterende 3 zondagen (14, 21 en 28 juni ) er Chiro zal zijn voor de sloebers, speelclub en rakkers. Om dit, rekening houdend met de bij hen strengere maatregelen, ook voor de toppers, kerels en aspi’s te voorzien is voor ons op dit moment niet haalbaar. Om ook hen niet in de kou te laten staan, zal er een online-in-je-kot alternatief worden voorzien.

Enkele praktische zaken voor activiteiten van de jongste groepen:

 • Ben je ziek of heb je de afgelopen 5 dagen last gehad van hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree of moeilijk ademen kan je jammer genoeg nog niet komen en blijf je thuis. Keep it safe voor de andere jongens 😉
 • Elke afdeling zal op een eigen stuk terrein spelen, met eigen materiaal, met apart sanitair en zal niet in de buurt komen van de andere groepen. Binnen de ‘bubbel van de afdeling’ moet er geen social distancing zijn of een mondmasker worden gedragen. Handen zullen in het begin, tijdens en op het einde van de Chironamiddag meermaals worden gewassen.
 • Om het aankomst en vertrek veilig te laten verlopen, spreken we het volgende af:
  • Aankomst:
   • Zij die met de fiets komen, kunnen zoals anders hun fiets parkeren in de fietsenstalling.
   • Zij die met de auto worden gebracht, stappen bij aankomst uit aan de kiss&ride op het kerkplein. Ouders vragen we om in de auto te blijven. Er zal leiding staan om alles in goede banen te leiden.
  • Vertrek:
   • Voor de sloebers stopt de Chiro net iets vroeger om 17u15, de speelclub om 17u20 en de rakkers sluiten zoals gewoonlijk af om 17u30.
   • Zij die met de fiets komen, kunnen zoals anders met de fiets rechtstreeks naar huis rijden.
   • Zij die met de auto worden opgehaald komen samen met de leiding naar het kerkplein. Ouders vragen we om te parkeren op het kerkplein, in de auto te blijven zitten en dus niet aan de poort te komen wachten. Van zodra de auto bij wijze van spreken herkend wordt, kan er worden ingestapt en naar huis worden gereden.

Ook willen we van de gelegenheid nog een gebruik maken om jullie er aan te herinneren dat in schrijven voor het kamp nog steeds mogelijk is! Meer info over de inschrijvingen vind je op https://jongens.chirowezel.be/2020/05/inschrijven-voor-chirokamp-2020-kan-nu/

Heb je nog vragen over het bivak? Kijk dan zeker al eens in het bivakboekje of herbekijk de online infoavond over het kamp op https://jongens.chirowezel.be/2020/06/herbekijk-infosessie-bivak-2020/

 Dus bij vragen, kan je ons zoals altijd steeds contacteren!