Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

 • Facebook

Corona-maatregelen bij Chiro Wezel

Posted by Prima mei - 17 - 2020 0 Comment

— INVLOED VAN HET CORONAVIRUS OP CHIRO WEZEL —

Als Chiro Wezel volgen we de adviezen rond het Coronavirus nauwkeurig op de voet en nemen we de volgende maatregelen. ‘Spread the word’ en bij verdere vragen, kan u steeds de hoofdleiding contacteren!

Meer info ‘Gemeente Mol’
Meer info ‘Chirojeugd Vlaanderen’

 


 

Update 17/5 – 16u:

Jammer genoeg is het al een dikke 2 maanden lang geen pleziermakerij in de Lostraat op zondagnamiddag. Ook zal het voor de komende weken nog niet terug van dat zijn. Zondag 24/5, 31/5 en 7/6 zal het dan ook geen Chiro zijn. De leiding bekijkt of het organisatorisch (mede omwille van de examens) nog mogelijk is om, indien de maatregelen het toelaten, de zondagen in juni te laten doorgaan. Ten laatste 5/6 laten we dit weten via de gebruikelijke kanalen (mail, Facebook en website).

Voor het bivak zijn de voorbereidingen gewoon lopende en hopen we dat er ten laatste eind deze maand van bovenaf een beslissing wordt gemaakt. Zo hebben wij nog voldoende tijd om het kamp degelijk te kunnen voorbereiden. De inschrijvingen voor het kamp zullen pas opgestart worden van zodra de nationale veiligheidsraad een beslissing heeft genomen over de zomerkampen. Wanneer er beslist is dat de kampen mogen doorgaan, zal een leeg inschrijvingsformulier en lege medische fiche worden doorgemaild. We zullen vragen om beide documenten afgeprint en ingevuld te komen binnenbrengen. Het kampboekje staat hier los van en wordt sowieso volgend weekend al doorgestuurd. Om ervoor te zorgen dat (in de veronderstelling dat het kamp mag doorgaan) iedereen goed geïnformeerd is, pakken we het als volgt aan. Heb je vragen i.v.m. het kamp en hoe dit dan zal verlopen, zijn er 3 manieren om deze te stellen:

 1. Je kan steeds de hoofdleiding (Jens en Lander) contacteren voor al je vragen op hoofdleiding@chirowezel.be of per telefoon (zie tabblad ‘afdelingen’ > leiding’)
 2. Je kan je vragen in real-life (op 1,5 meter afstand) stellen wanneer de inschrijvingspapieren worden binnengebracht
 3. Begin juni zal er een online infomoment worden georganiseerd waarin alle praktische zaken voor het kamp worden behandeld. Zo zullen wij een toelichting geven van hoe het kamp zal verlopen en is er uiteraard ruimte voor vragen.

Kortom blijft het dus wachten op wat er voor de resterende Chirozondagen en het kamp beslist wordt. Hou dus zeker uw mailbox, Facebookpagina en de website in het oog voor verdere concrete info!

#Staysafe!

 


 

Update 27/4 – 20u:

Wat al langer in de lucht hing, is ons vandaag ook via Chirojeugd Vlaanderen bevestigd. Tot 18 mei dienen alle Chiro-activiteiten te worden afgelast. Ook wordt er aangegeven dat de kans reëel is dat de maatregelen ook na deze datum zullen worden verlengd. Voor onze Chiro betekent dit het volgende:

 • Op 3, 10 en 17 mei zal het op zondag jammer genoeg geen Chiro zijn.
 • Ook is het nu zeker dat de ledenweekends voor de rakkers, toppers, kerels en aspi’s van 15-17/5 niet zullen doorgaan.
 • Mede op vraag van de koepelorganisaties (Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, …) is er voor het bivak nog geen beslissing genomen. Eind mei wordt hier ten laatste een beslissing over genomen. In de hoop dat alles zoals gepland mag doorgaan, zijn wij met goede moed in de mate van het mogelijke begonnen met de voorbereidingen.

 


 

Update 18/4 – 14u:

De overheid heeft op 15 april beslist om de huidige maatregelen al zeker te verlengen tot en met zondag 3 mei. Over hoe het hierna zal verlopen is het nog niet duidelijk. Het enige nieuwe dat we kunnen melden is dus dat het op zondag 26 april en 3 mei nog geen Chiro is.

 


 

Update 3/4 – 12u:

Eerder deze week werd het advies van Chirojeugd Vlaanderen geüpdatet. Concreet wil dit voor Chiro Wezel het volgende zeggen:

 • Hoewel er in april sowieso al enkele zondagen wegvielen, is het dus op zondag 5, 12 en 19 april geen Chiro. Voor zondag 26/4 is er tot op heden nog geen negatief advies of geldende richtlijn en wachten hiervoor dus nog even af.
 • Aangezien er sowieso al een verbod is op evenementen tot 19/4 en Chirojeugd Vlaanderen adviseert om alle evenementen tot 9 mei uit te stellen of af te gelasten, zullen ook de 30+ Party, Jungle Party en de bieravond niet doorgaan op de oorspronkelijk voorziene data.
 • Voor de ledenweekends van de rakkers, toppers, kerels en aspi’s die normaal gezien zouden doorgaan van 15-17/5 houden we de adviezen en geldende richtlijnen in het oog. Van zodra hier meer info over is, kan u dit op deze pagina lezen.
 • Ook over het bivak is nog geen duidelijkheid. We zijn in de mate van het mogelijke wel al begonnen met de voorbereidingen, maar van zodra hier meer info over is, kan u dit ook op deze pagina lezen.

 


 

Update 12/3 – 18u:

 • De quiz van zaterdag 21/3 gaat niet door en zal worden uitgesteld naar een later moment.
 • In nauw overleg met Minister Dalle, heeft het agentschap Jeugd uitdrukkelijk gevraagd aan alle jeugdbewegingen om alle activiteiten te annuleren tot en met 31 maart. Concreet is het dus 15, 22 en 29 maart jammer genoeg geen Chiro.