Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Lier dag 3: het smurfendorp bereiken

Posted by Webmaster juli - 14 - 2018 2 Comments

Dag 3 op kamp en het thema is helemaal in gang geschoten. Na een crisisvergadering gingen Grote Smurf en Brilsmurf samen op zoek naar andere smurfen om Gargamol te verslaan. Zou dat wel goedkomen?

De speelclub begon deze stralende ochtend met een aquabord, een soort Ganzenbord met leuke opdrachtjes om gehydrateerd te blijven bij deze warme temperaturen. Sommige speelclubbers verdroegen het vele water beter dan andere, maar niemand gaf op! Het team van Staf haalde uiteindelijk de overwinning binnen. In de namiddag stond er een smokkelspel samen met de rakkers op het programma. Voor de rakkers stond er een golfhockey op het programma. Hier werd een potteke golf aan gekoppeld door hun lieftallige leiding Lorre en Vod. Namiddag speelden ze ook allemaal even enthousiast mee met de speelclub met het smokkelspel. Ook zij kropen moe in hun bedje! De toppers maakten ’s ochtends hun kamp af en speelden nadien enkele spelletjes om hun droomvrouw een grote make-over te geven. De kerels openden deze 3e dag met een groot Harry Potter spel om in de namiddag een blaaspijpspel gekoppeld met Risk/Kolonisten van Catan te spelen. De aspi’s ten slotte hielden hun langverwachte Slavdag. Eerst vochten de Amerikaanse spionnen en het leger een bloederig blaaspijpgevecht uit. Nadien kregen zij enkele opdrachtjes voor hun rode draad, zoals rappen in het Russisch. ’s Avonds stond er voor de drie oudste groepen de traditionele Kolditz op het programma. Bij deze dropping moesten de leden proberen de kampplaats te bereiken zonder gezien te worden door de leiding. Het richtinggevoel zat bij sommigen niet helemaal juist, maar gelukkig is iedereen op tijd zijn tentje terug ingeraakt.

Ook op culinair vlak werden we weer stevig verwend met kip met currysaus en de befaamde perzik met tonijn. Morgen mogen we eindelijk onze allerjongsten verwelkomen en hier kijken we dan ook reikhalzend naar uit!

2 Responses so far.

  1. kurt luyten schreef:

    Hoi Chiro mannen , jullie doen dat goed daar zo te lezen . Een dikke dankjewel om onze kinderen zo te verwennen , en herinneringen voor later te bezorgen .

    have fun

  2. Van drr veken alinr schreef:

    Ik lees dat de jongens een fijn vacantie hebben leuk om te horen ik ben de bomma van kyan luyten en een beetje regen zal geen kwaad kunnen