Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Leiding – Oudleiding: 7-5, het verslag

Posted by Webmaster april - 25 - 2011 0 Comment

Traditioneel stond op Paaszaterdag weer El Clasico op het menu. Na het spannende gelijkspel van vorig jaar (2-2) beloofde het ook dit jaar weer een spannende topper te worden. Beide ploegen trokken vooraf op afzondering om de tactische looplijnen te bespreken. De Leiding pakte uit met een gelijkaardige opstelling als vorig jaar. Brabers maakte zijn debuut als verdedigende middenvelder en kreeg als richtlijn “als de snus gaat pissen, dan moet ge mee gaan pissen”. De oudleiding kon rekenen op spelmaker Dries Vos, die vorig jaar afwezig was. Die andere sterspeler, Matthias VV, besloot zich niet te verlagen tot dit niveau. Scheidsrechter van dienst was Paeshuyse Roger, schoonvader van. Het Swa Claesstadion kolkte, klaar voor 2 keer 35 minuten champagnevoetbal.

De leiding begon het best aan de partij. Na een eerste goede kans, waarbij Vincent VV een schoenmaat te kort kwam om de openingstreffer binnen te glijden, was het toch al snel raak voor de leiding. Aanvalsduo Boons-Melis maakte de 2e kans metaan af, 1-0. Nog voor de oudleiding een eerste keer doelman Mertens had kunnen testen, stond het al 2-0. De aartsgevaarlijke voorzetten van de rechterflank, in de persoon van Vincent Videe, moesten wel eens goed vallen. Debutant Brabers nam de bal in een tijd op de schoen en de bal vliegt mooi via de binnenkant van de paal binnen. Keeper Doncky stond aan de grond genageld. Ongetwijfeld zal deze goal in de “kijk van Filip Joos” vergeleken worden met het doelpunt van Jelle Vossen, iets later op de avond. De Oudleiding moest nu komen en begon zijn grote wapens in de spits te zetten. Niels Geys bleef een gesel voor de leidingse verdediging. De druk nam toe en het verwachte doelpunt kwam er dan ook. Niels Geys haalde de achterlijn en in het geharrewar werd de bal binnengeprikt. De verdiende 2-1 stond op het bord. De Leiding bleef het moeilijk hebben met de opkomende middenvelders en had moeite om eruit te komen. Loerend op de counter kwamen ze er nog een paar keer uit, maar toch werd het 2-2 via Wim ‘Siani’ Geys, op dat moment zeker niet onverdiend. De Leiding bleef echter vasthouden aan hun sterke tacktiek en kwam op de counter dan toch 3-2 voor via Joris B. Paeshuyse Roger floot voor de rust, een welgekomen rust voor enkelen in deze warme temperaturen.

De oudleiding moest in de 2e helft alles op alles zetten en besloot Ronny ‘Chips’ Tips in het doel te zetten. Brabers had dit al snel gezien en maakte er met een afstandsschot 4-2 van. Achteraan bleef het weliswaar pompen of verzuipen voor de leiding, maar er kwam dan ook steeds meer ruimte voor het leidingse spitsenduo. Thomas J stuurde achteraan zijn team zoals Wim Geys dat deed in zijn jonge jaren. Tim Mertens hield de leiding ook een paar keer recht met een pantersprong, een subtiel handje of een snelle uitkomst. Wanny ontpopte zich steeds meer als stofzuiger op het middenveld en Brabers verdeelde het spel. Zo gaf hij ook de assist voor de 5-2, Vincent VV kon er nu wel zijn teen tegenzetten. Nadien kon hij zich weliswaar tot het kransje van “de mannen met nen blauwe teen” rekenen, maar de 5-2 stond op het bord. Suzy stond erbij en glunderde van trots. Wedstrijd beslist denk je dan, maar Dries C, die steeds vaker in de box van de tegenpartij infiltreerde, maakte er met een knappe kopbal nog 5-3 van. De zege kwam toch niet meer in gevaar, nadat Elwin ‘Pocketspits’ Boons er 6-3 van maakte door doelman Fre ‘Pacovski’ Loy eenvoudig te passeren. Al zal Paeshuyse Roger slecht slapen na het bekijken van de beelden, want Elwin stond wel degelijk buitenspel bij dit doelpunt. Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen liet echter meteen na de match weten zeer tevreden te zijn over Paeshuyse Roger, zodat een goede beoordeling zal volgen. Het werd nog een ware doelpuntenkermis, nadat de oudleiding na een solo-actie va Dries ‘Snus’ Vos er nog 6-4 van maakte. Wie anders dan sterspeler Joris Brabers besliste de wedstrijd, zijn 4e doelpunt van de wedstrijd. Voor de statistieken vermelden we nog even dat het nog 7-5 werd, maar de zege van de Leiding kwam niet meer in gevaar. Het lijkt wel de uitslag van een spannende tennisset, maar deze vooroorlogse uitslag is weer een opsteker voor de huidige leidingsploeg.

Voor enkele oudleiding zal die verlangde zege nog wat langer ontbreken op hun palmares. De Leiding trekt nu vol vertrouwen naar de paashonkbal maandag, waar ze hun titel moeten verdedigen. Ook de zogenaamde “zuipploeg” zal daar van de partij zijn om voor de nodige sfeer te zorgen. Of zorgen zij misschien voor de verrassing?