Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Met nog 3,5 dag in het verschiet, vliegt het Chirokamp razendsnel voorbij. Met op donderdag de trektocht en zaterdag de bonte avond nog in het verschiet, staan er toch nog enkele hoogtepunten in het verschiet. 16 juli staat klassiek gekend als de dag van het grote familiespel. Dora had na de doortocht aan de rivier nog een tussenstop gemaakt aan nachtwinkel ‘Het klein negerken’ om wat krachten op te doen. Op hun tocht naar de schat van Nonkel kwamen ze aan de Grot. Nu bleek die grot toch wel niet dicht te zijn zeker? Gelukkig was er een jager in de buurt die Dora en Boots kon helpen. Om de grot terug open te maken hadden ze echter hulp nodig van de jongens van Chiro Wezel. In het grote familiespel werden ingrediënten verzameld om bommen te maken om de grot terug open te maken.

Nadat de sloebers hun valiesje nog eens deftig hadden opgeruimd, speelden de sloebers ‘Thermo Pursuit’. Hierbij konden de sloebers kiezen of ze het liever rustiger of actiever hielden. Na de middag konden ze zich volledig laten gaan op de zwarte plastiek op hun vettige dag, waarna ze terug proper gemaakt werden in de douche.

Orde en discipline werden bij de speelclub erin gedrild in de legervoormiddag. Er werd door kolonel Timmermans en Segers gekeken of de speelclubbers fysiek en mentaal geschikt zouden zijn om het vaderland te kunnen dienen. In de namiddag mochten ze na lang zagen toch nog eens een spelletje blaaspijpen. Om de dag af te sluiten werden met de sloebers nog enkele kringspelletjes.

Dat er bij de rakkers varkens tussenzaten wisten we allemaal, maar de vermoedens werden tijdens de vettige voormiddag toch volledig bevestigd. Levend bowlen en gewoon wat rollebollen op de plastiek zorgde weer voor leuke en vooral vettige taferelen. In de namiddag mochten ze hun vrouwelijkste trekjes bovenhalen in het grote ‘pimp my lady-spel’.

De toppers hadden in de voormiddag de opdracht om tijdens enkele brute spelen hun ei te beschermen. Zoals wel te verwachten waren er niet veel eitjes die het middagmaal haalden. ’s Namiddags mochten de toppers hun beste acteertalenten bovenhalen in een genre van specifiek videomateriaal.

De kerels en aspi’s vertrokken al bij ochtendgloren op hun tweedaagse. Met de centjes die ze door het jaar bij elkaar hadden gesprokkeld worden ze nu weer beloond met de gekste activiteiten gepland. De kerels zijn in Beringen gaan muurklimmen en snorkelen in een oude koeltoren. Verder staat er ook nog een escaperoom op de planning. De aspi’s konden hun snipeskills tonen tijdens het airsoften. ’s Avonds werd er de wondere wereld van VR-gamen en Antwerpen verkend.

Ook op culinair vlak werden we vandaag stevig verwend. ’s Middags genoten we van balletjes in tomatensaus en ’s avonds werden er boterhamworsten in de pan gebakken. Morgen (donderdag) trekken de sloebers tot en met de toppers naar het zwembad voor een dagje vol waterplezier.

 

Wegens technische mankementen bij het posten van foto’s, verwijzen we u graag door naar volgende link. Hier zullen later trouwens ook alle foto’s van het bivak in te vinden zijn

Foto’s bivak 19