Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Vandaag werden we verrast door een plotse onweersbui. De oudste groepen was het alle hens aan dek om hun tenten droog te houden. De jongste groepen trotseerden weer en wind in hun lokaal. Gelukkig duurde het niet te lang, zodat we weer volle bak buiten kunnen spelen! In ons Smurfenthema kwamen onze Smurfjes een wel heel speciale smurf tegen: Sociaal Insmurfabele Smurf. Onze helden wisten hem te overtuigen om mee op pad te gaan door te hakken over de sloot die hen de weg versperdde.

De sloebers en speelclubbers kregen in de voormiddag leiding van de aspi’s. De sloebers speelden een Boerderijspel. De speelclub hield een driestrijd, waarbij kleine spelletjes gespeeld werden om nadien enveloppen te zoeken in het bos. Voor beide groepen was het een meer dan geslaagde voormiddag, goed gedaan aspi’s! Na de middag speelden de sloebers hun Sloeberganzenbord, gevolgd door een spelletje Powerball en een overheerlijke BBQ. De speelclub hield in de namiddag hun vettige dag, met onder andere zwembadhonkbal, buikschuifestafette en varkensbak. Nadien konden ze zich helemaal proper maken tijdens de discodouche. Om af te sluiten werd er nog een kleine Blackbox gehouden. De rakkers speelden een partijtje voetbal en Honkopoly, waarbij honkbal gecombineerd werd met huizen kopen. De oudste groepen trokken in de namiddag naar het centrum van Lier voor het klein familiespel. Hier moesten ze coördinaten verdienen om raadsels te vinden, waarbij de oplossing hen naar de sleutel van een schatkist leidde. Voor de toppers werd er een 1 tegen allen uitgewerkt tijdens de voormiddag. ’s Avonds mochten ze zelf hun personages bedenken voor potteke stamp. De kerels zouden een bosstratego speelden, maar lieten dit al snel vallen om een goede daad te verrichten voor één van de buurtbewoners. ’s Avonds styleerden ze nog hun haren en genoten van een heerlijke BBQ. De aspi’s ten slotte gaven leiding aan de jongste groepen en hielden ’s avonds nog een spectaculaire lichtshow.

Op het kampmenu stond vandaag vissticks met spinaziepuree, een waar hoogtepunt! De oudste groepen verlaten vandaag het kampterrein voor hun tweedaagse. Morgen zullen ook de jongsten op trektocht vertrekken. Tot morgen!