Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Lier dag 4: Komst van de Sloebers!

Posted by Webmaster juli - 15 - 2018 0 Comment

Het is alweer dag vier en de sfeer zit nog altijd perfect! Vandaag was iedereen zelfs extra blij, want we mochten de sloebers verwelkomen!

Op pad kwamen Grote Smurf en Brilsmurf een wel zeer speciale smurf tegen, Putboorsmurf genaamd. Na een kleine discussie besloot deze smurf om mee te gaan op tocht. Deze versterking zullen de smurfen zeker kunnen gebruiken!

De sloebers begonnen hun kamp met het installeren van al hun spullen. Voor de sloebers zelf was dit niet zo’n makkelijke opdracht, maar dankzij de leiding geraakte iedereen toch geïnstalleerd. Hierna gingen onze jongsten op verkenning door het terrein en om af te sluiten werd een potje voetbal tegen de speelclubs gespeeld. De speelclubs haalden hun blaaspijpskills nogmaals boven en speelden een spel waarbij de vlag veroverd moest worden, gemengd met een zombie-battle. Ze sloten af met een overheerlijke barbecue! De rakkers speelden het enigszins gerecycleerde spel “Rad van VOD”. Door aan een rad te draaien, werd het spel, het terrein en het soort bal bepaald. Later speelden ze een spelletje “black box”, een klassieker voor op kamp! ’s Avonds werden ze opgeschrikt door een duister figuur, Slenderman genaamd. Gelukkig werden alle tekeningen gevonden, waarna ze terug met rust gelaten werden. De toppers fuseerden voor een deel van hun dag met de kerels. Ze speelden het grote WK-spel. Door het schatten van hun eigen sterktes of zwaktes, konden ze hun winst laten exploderen, ofwel hun verlies beperken. Uiteindelijk werd er gegokt op de uitslag van de wedstrijd van vandaag. Daarna maakten de toppers kunstwerkjes uit klei en ze sloten af met een overheerlijke barbecue. De kerels speelden buiten het WK-spel ook nog het minutenspel. Dit leidde tot hilarische taferelen! De aspi’s speelden een inzichtspel waarbij ze hun nummertjes moesten inzetten om zo weinig mogelijk opdrachten te krijgen. De opdrachten waren namelijk nogal gedurfd.

Één activiteit had elke groep gemeen met elkaar: de match van De Rode Duivels natuurlijk! Er werd hard gejuicht en we zijn allemaal even trots op onze Duivels!

De magen konden vandaag opnieuw vieren, met ’s ochtends de befaamde kiri-keis, ’s middags werd er stoofvlees met erwten en wortelen geserveerd en ’s avonds stond er een primeur op het menu: Wraps!