Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Opglabbeek dag 9: Het einde nadert!!

Posted by Pieter juli - 20 - 2017 0 Comment

Frank en Sabine hadden ons vandaag wisselvallig weer beloofd en dus konden we ons opmaken voor enkele onweersbuien afgewisseld met droge periodes in de verzengende zon. De sloebers hebben hun voormiddag gespendeerd aan de afwas en het opruimen van hun sloeberlokaal. Nadien hebben zij een leger/piratenspel gespeeld. Vervolgens speelden ze nog partijtjes voetbal en hockey en ten slotte hebben ze nog de speeltuin onveilig gemaakt. De speelclubbers vulden hun voormiddag met enkele spelletjes ‘Weerwolven’. Nadien hebben zij ook nog wat opgeruimd en ze zijn geëindigd met een groot Cluedospel. De rakkers hielden hun langverwachte Spaanse themadag, waarbij ze als echte cowboys leerden schieten. De toppers speelden in de voormiddag hun Skeeropolyspel, waarbij het de bedoeling was om bekende rappers te bezitten door hun liedjes bij producers te kopen. De kerels zochten afkoeling in vakantiepark Hengelhoef. Na een middagje zwemmen genoten ze van het avondmaal en speelden ze nog enkele rustige spelletjes. De aspi’s speelden politie en boef, waarbij de leden opdrachten moesten vervullen op bepaalde locaties. Ze moesten regelmatig hun locatie doorgeven en proberen de aspileiding/politie te ontvluchten.
Vandaag zullen onze jongste groepen een bezoekje brengen aan het befaamde Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De oudsten zullen zich ondertussen bezighouden met het afbreken van hun tenten. In de namiddag zullen de jongsten nog gezamenlijk een bosspel spelen, zodat de oudsten onze grote Bonte Avond ineen kunnen steken. Deze Bonte Avond zal een knallende afsluiter zijn van ons fantastisch bivak.
Ondertussen in de Super Mario wereld zijn Mario en Giovanni eindelijk aan het kasteel van Bowser gekomen. Onderweg wisten ze het spook Boo te verslaan met de hulp van Yoshi en werden ze sterker door een toverdrankje van de goede tovenaar Toad. Als laatste hindernis op hun weg naar het kasteel kruisten zij het pad met de sterke aap Donkey Kong. Deze wisten ze te verslaan door één van zijn eigen tonnen te vangen en terug te gooien. Vandaag zal de grote finale plaatsvinden, dus we zijn benieuwd of Mario er eindelijk in slaagt om Bowser te verslaan en Peach te bevrijden.