Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Bivak Opglabbeek: Dag 3!

Posted by Pieter juli - 14 - 2017 0 Comment

Vandaag in de Super Mario wereld stonden de schijnwerpers vooral gericht op de Italiaanse loodgieter Mario en de bloedmooie prinses Peach. Zij traden namelijk in het huwelijk en ook onze held Giovanni mocht erbij zijn. Na een ontroerende misviering en een stijlvolle receptie zagen we echter Mario’s broer Luigi heimelijk praten met de grote draak Bowser. Die jongens voeren vast en zeker iets in hun schild, meer hierover de volgende dagen!
De speelclubbers hebben een groot Machiavellispel in het bos gespeeld. Dit was zo leuk dat ze na de middag gewoon verder gingen met hun spel. Nadien mochten de speelclubbers een huisje bouwen die rond een brandende kerk werd geplaatst. De persoon van wie het huisje als laatste in de vlammen opging mocht zich dan de winnaar noemen. Om af te sluiten speelden ze nog een wedstrijdje Powerball om vervolgens moe maar voldaan in hun bedje te kruipen. De rakkers bouwden vandaag verder aan hun kamp. Nadien speelden ze net als de speelclubbers een Machiavellispel en een spelletje baren. Hun avond eindigde met een nieuwe opdracht voor de rodedraad, die jammer genoeg mislukt is. Morgen beter jongens! De toppers gingen van start met ‘Search and Destroy’ en Square Games. Hierbij moesten de toppers in twee teams opdrachten uitvoeren, waardoor ze de grond van hun tegenstander konden opkopen. De kerels gingen vandaag op zoek naar de mol in hun groep. Via allerlei groepsopdrachten konden ze verrassingen verdienen voor op hun tweedaagse. Zo moesten ze samen een bom onschadelijk maken, een moeilijke tangrampuzzel oplossen en vooral hun kennis over elkaar etaleren. Aan het einde van de avond mocht Tobi zich bekendmaken als de mol. Hij heeft dit zeer goed gedaan, want de uiteindelijke pot bleef maar magertjes. De aspi’s ten slotte waanden zich Eddy Merckx in de Tour de France. Via een aantal fietsspelletjes werd de sterkste atleet onder de aspi’s uitgezocht. Nadien werd er een nieuwe opdracht voor hun Johnny Bravo-competitie afgewerkt, waarbij alle aspi’s hun eigen grenzen verlegden. ’s Avonds speelden de toppers, kerels en aspi’s gezamenlijk een Collditz, waarbij de leden ongezien een bepaalde route moeten afleggen in het donker.
Ook culinair werden we vandaag stevig in de watten gelegd. Deze middag stond niets minder dan de befaamde Chiro Wezel-spek met bonen op het menu. ’s Avonds konden we onze buikjes rondeten met een overheerlijke spaghetti bolognaise!

20068080_1126167154152084_1428616912_n

20068239_1126167284152071_1801831080_n