Chiro Wezel Jongens

Sinds 1942-1943

  • Facebook

Dag 3 bivak Koekelare

Posted by stilman juli - 14 - 2016 1 Comment

Deze ochtend maakten we voor het eerst kennis met Asterix en Obelix, met hun trouwe hond Idéfix. Ze kwamen op hun dagelijkse everzwijnenjacht twee verdwaalde Romeinen tegen, die meteen kennis maakten met de effecten van de toverdrank van onze vrienden.

De speelclubbers maakten een achtbaan uit klei en lucifers die ze moesten verdienen met spelletjes, waarna ze de achtbaan in vlammen zagen opgaan. Na een overheerlijke middagmaal speelden ze een “één tegen allen”, waarbij elk team het chirodorp in zijn eigen kleur probeerde te kleuren.

De rakkers hielden een heuse fietsvoormiddag waarbij ze hun fiets zo mooi mogelijk versierden. Nadien kregen ze hun eigen ei dat ze met hun leven moesten beschermen tegen de gevaarlijke buitenwereld.

Ook de toppers hielden een fietscompetitie. Gino won deze Grand Prix Eddy Merckx en Bram mocht de bolletjestrui aantrekken!

De kerels kochten verschillende stadions tijdens hun voetbalmonopoly, terwijl de aspi’s voor hun rodedraadspel een wedstrijdje voetbal speelden.

‘s Avonds werden de drie oudste groepen in het naburige dorp afgezet, waarna ze hun weg terug moesten zoeken zonder door de patrouilles gezien te worden. De toppers triomfeerden in deze Colditz.

Tot slot zit de schrik van enkelen erop: namelijk de avondmaal van havermout. Dus de sloebers kunnen met een gerust hart afkomen!

image image

One Response so far.

  1. Karen zegt:

    Dankjewel leiders dat jullie na een vermoeiende dag nog tijd maken om een verslagje te maken. Ik kijk er elke dag naar uit!